Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Stray Art Festival ανανεώνει το ραντεβού του μαζί μας και επιστρέφει για να κλείσει με ένα μαγικό τριήμερο την αυλαία του φετινού καλοκαιριού. Από 20 έως 22 Σεπτεμβρίου τα κυκλαδίτικα στενά της γραφικής Ερμούπολης στη Σύρο πρόκειται να γεμίσουν από καλλιτέχνες και προσκεκλημένους, με κοινό παρονομαστή το κέφι και την αγάπη της κουλτούρας του street art.

Στο επίκεντρο της περιπλανώμενης αυτής γιορτής βρίσκονται οι τοιχογραφίες που θα πραγματοποιούνται στη διάρκεια της ημέρας στα Γυμνάσια της Σύρου, στην περιοχή της Λαλακιάς. Ταυτόχρονα θα διεξάγονται παράλληλες δράσεις, όπως υπαίθριες μουσικές σκηνές, performances, workshops, εκθέσεις, πάρτι και πολλές εκπλήξεις, πλαισιώνοντας τη μοναδική αυτή εμπειρία. Τα βράδια, την ατμόσφαιρα θα κατακλύζουν φώτα και μουσικές, με συνοδεία επιλεγμένων εδεσμάτων και αρωματικών κοκτέιλ.

Έχοντας ως σύμβολο την πλαστική καρέκλα, ως αναπόσπαστο και αξέχαστο κομμάτι κάθε θερινής ανάμνησης και με φόντο τις Κυκλάδες, στόχος του φεστιβάλ είναι το πάντρεμα του μοντέρνου και του παραδοσιακού, με σκοπό την ανάδειξη της κουλτούρας του δρόμου.

Δημιουργώντας τρία μερόνυχτα γεμάτα δρώμενα, χορό και μουσική σε νησιώτικες αποχρώσεις και γιορτάζοντας όλες τις μορφές της τέχνης του δρόμου και τη ξεγνοιασιά, προτρέπουμε το πάθος στον πειραματισμό και την έκφραση του κάθε ατόμου και τη δημιουργία και ανάδειξη μιας πολιτιστικής κληρονομιάς που αντέχει στο χρόνο.

Το φεστιβάλ οργανώνεται με πρωτοβουλία της ομάδας φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, με την ονομασία Σπινθήρας και τον Ούριο Άνεμο, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και τελείται υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.