Αν νομίζεις ότι πρόκειται να διαβάσεις άλλη μία λίστα από αυτές που δημοσιεύονται κάθε χρόνο τέτοιες μέρες στα διάφορα σάιτ και σκοπό έχουν να σου προτείνουν μερικές ταινίες για να δεις μέσα στις γιορτές, τότε πολύ σωστά νομίζεις.
 
Τις συγκεκριμένες ταινίες τις λάτρεψα και πολλές από αυτές τις βλέπω σχεδόν κάθε χρόνο δίπλα στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο.
 
Nightmare before Christmas
Ένας σκελετός που ζει στην πόλη του Halloween και μαζί με τους υπόλοιπους κατοίκους έχουν ως αποστολή και δουλειά να τρομάζουν κόσμο κάθε χρόνο στις 31 Οκτωβρίου, αποφασίζει να απαγάγει τον Άη Βασίλη για να καταστρέψει τα Χριστούγεννα, ώστε όλοι να γιορτάζουν μόνο την δική του αγαπημένη γιορτή. Ο Tim Burton σε ένα αριστούργημα σκηνοθεσίας και animation.
 
Ο Ψαλιδοχέρης
 
 
Άλλη μία πολύ αγαπημένη ταινία του Tim Burton, με τον Johnny Depp να δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας ως ο ευαίσθητος και τόσο διαφορετικός από τους άλλους Ψαλιδοχέρης που ψάχνει την αγάπη μιας οικογένειας.
 
Μόνος στο σπίτι
 
 
Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, ξέρεις πολύ καλά τι είδους ταινία είναι και εμείς ξέρουμε ότι δεν πρόκειται να τη βαρεθούμε ποτέ!
 
Mickey's Christmas Carol
 
 
Ίσως η καλύτερη και πιο αγαπημένη μας μεταφορά του κλασικού έργου του Καρόλου Ντίκενς, με πρωταγωνιστή τον τσιγκούνη Σκρουτζ, διασκευασμένη μαεστρικά από την Disney.
 
Harry Potter
 
 
Ειδικά οι πρώτες δύο ταινίες είναι ότι πρέπει για όλη την οικογένεια. Aπλά μαγεία!