Γιατί δηλώνει πως έχει αλλεργία σε οτιδήποτε σοσιαλιστικό; Τι θα κάνει εάν βρεθεί σε καραόκε πάρτι; Τι τατουάζ θα επέλεγε να χτυπήσει;


Ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση του και συναντήσαμε στη Χαλκίδα τον υποψήφιο με τη Νέα Δημοκρατία, Σίμο Κεδίκογλου, και του ζητήσαμε να απαντήσει -σε 6' και 40''- στις παραπάνω και μερικές ακόμα... κρίσιμες ερωτήσεις!


FYI

Γεννημένος στην Αθήνα το 1963, ο Σίμος Κεδίκογλου σπούδασε Χημικός Μηχανικός στη Μόσχα και Διεθνείς Σχέσεις στο Παρίσι. Μετεκπαιδεύτηκε στο International Professional Program, CNN στην Ατλάντα και μιλάει άπταιστα αγγλικά, γαλλικά και ρώσικα. Διατέλεσε συντάκτης στις εφημερίδες ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, ΑΠΟΦΑΣΗ και ΧΩΡΑ, ενώ υπήρξε συνεργάτης εκπομπών επικαιρότητας, του World Report του CNN International και του Q&A του CNN στην Ατλάντα των ΗΠΑ.

Από το 2004 εκλέγεται βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην εκλογική περιφέρεια Εύβοιας, το 2012 συμμετείχε στην κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά, ως Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, ενώ παράλληλα του είχαν ανατεθεί και τα καθήκοντα του κυβερνητικού εκπροσώπου. Το 2008, σύμφωνα με το Διάταγμα του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, τιμήθηκε με το μετάλλιο Πούσκιν για τη συμβολή του στην ανάπτυξη και εδραίωση των ελληνορωσικών σχέσεων.