Η agenda μας γι' αυτή την εβδομάδα έχει πολύ χορό στην Θεσσαλονίκη και το Battle Of The Best, φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης με το MIR Festival, θεατρική παράσταση στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, το... ΣΩΣΕ μέχρι πρωίας στο Winter Plissken Festival, και τέλος, λίγη ακόμη τέχνη (δεν έβλαψε κανένα) στην 6η Biennale. 

 

 

The Battle Of The Best 2018 - Θεσσαλονίκη

Το Φεστιβάλ του Battle Of The Best καλεί τους καλλιτεχνικά ανήσυχους χορευτές / χορογράφους την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για να πειραματιστούν και να παρουσιάσουν Street Dance Χοροθέατρα χωρίς κανόνες και περιορισμούς αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι χορός είναι πάνω απ’ όλα τέχνη. Χορευτές / χορογράφοι διεθνούς φήμης θα αποτελούν την κριτική επιτροπή που θα διαλέξει και θα απονέμει τα 3 τιμητικά βραβεία Street Dance Theater Awards 2018. Φέτος εισάγουν για πρώτη φορά και την Youth κατηγορία για ομάδες με έτος γέννησης έως το έτος 2000.

 

ΜΙR Festival

Το φεστιβάλ MIR δανείζεται το όνομά του από τον σοβιετικό διαστημικό σταθμό MIR (που στα ρωσικά σημαίνει «κόσμος» και «ειρήνη»). Φέτος, το διεθνές φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης προσγειώθηκε και θα παραμείνει σε διάφορους χώρους της Αθήνας - μέχρι την Παρασκευή 30/11, μέσα από 14 νεοτεριστικά καλλιτεχνικά πρότζεκτ Ελλήνων και ξένων δημιουργών -πολλά από αυτά με ελεύθερη είσοδο.

 

«Ο καταποντισμός του εγωιστή Γιόχαν Φάτσερ» στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου

Τέσσερις Γερμανοί στρατιώτες λιποτακτούν από το Δυτικό Μέτωπο του Πρώτου Παγκοσμίου πολέμου. Ανάμεσά τους, ο Γιόχαν Φάτσερ, πρόσωπο με ιδιαίτερα εγωιστική συμπεριφορά που δημιουργεί προβλήματα στο εσωτερικό της ομάδας. Οι λιποτάκτες κρύβονται στην πόλη Μιλχάιμ και καταποντίζονται καθώς ο ευρηματικός ατομικιστής Γιόχαν Φάτσερ, με την ανεύθυνη συμπεριφορά του, τινάζει την ομάδα, το μικρό «κολλεκτίφ», στον αέρα.

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων:

Τετάρτη έως Σάββατο 21:00, Κυριακή 20:00

 

Winter Plisskën Festival

Το Plisskën Festival επιστρέφει στο ετήσιο ραντεβού του στις 8 Δεκεμβρίου 2018 στους χώρους του Piraeus 117 Academy και του Wave Athens. Μέχρι και την επιστροφή του το καλοκαίρι του 2019, το Plisskën Festival παρουσιάζει το χειμερινό του lineup στους χώρους του Piraeus 117 Academy & του Wave Athens, με μερικούς από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες των τελευταίων δύο δεκαετιών.

 

6η Athens Biennale ANTI

Η Biennale της Αθήνας ΑΝΤΙ ανοίξε τις πόρτες της στις 26 Οκτωβρίου στην περιοχή γύρω από την Παλαιά Βουλή, στο Σύνταγμα και συνεχίζεται έως τις 9 Δεκεμβρίου. Με τη συμμετοχή περίπου 100 καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, η έκθεση ΑΝΤΙ παρουσιάζει ένα διακριτό, ιδιοσυγκρασιακό και ανήσυχο screenshot του πολιτικού, κοινωνικού και πολιτιστικού momentum.

Ημέρες & Ώρες Λειτουργίας:

Δευτέρα έως Παρασκευή, 14.00-22.00
Σάββατο έως Κυριακή, 12.00-22.00