Η agenda μας γι' αυτή την εβδομάδα έχει (πολύ) γέλιο με Χριστόφορο Ζαραλίκο, χορό στην Θεσσαλονίκη και το Battle Of The Best, θεατρική παράσταση στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, το... ΣΩΣΕ μέχρι πρωίας στο Winter Plissken Festival, και τέλος, λίγη ακόμη τέχνη (δεν έβλαψε κανένα) στην 6η Biennale. 

 

 

«Η Κιβωτός του Ζάρα»

Ο «όρθιος κωμικός» Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά στο θέατρο Κιβωτός με την απόλυτη stand up comedy παράσταση!

Ο αστείρευτος εν λόγω καλλιτέχνης συνυπογράφει με τον Πιτσιρίκο τα κείμενα της παράστασης και για πρώτη φορά υπό τις σκηνοθετικές του οδηγίες του Γιάννη Κακλέα μας παρουσιάζει στο θέατρο Κιβωτός από την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα την νέα του παράσταση "Η Κιβωτός του Ζάρα". Στην απρόβλεπτη και προκλητική τους παράσταση, θα υπάρχουν - όπως πάντα - πολιτική σάτιρα, μοναδικές πρόζες, απίστευτοι αυτοσχεδιασμοί, αλλά και οι… «διάλογοι» με το κοινό!

Κάθε Δευτέρα στις 21:00 / Θέατρο Κιβωτός

 

Dream Line Ups - Volume 1

Δύο κορυφαίοι διεθνής καλλιτέχνες θα μοιραστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τα decks το ίδιο βράδυ, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στο Temple! Headliner της βραδιάς θα είναι ο ζωντανός θρύλος της μουσικής LTJ BUKEM, με δεύτερο guest της βραδιάς μία από τις πιο προοδευτικές, μα και συνάμα πιο επιδραστικές προσωπικότητες του παγκόσμιου Bass ήχου, τον OM UNIT.

Προπώληση: 20€ 

 

The Battle Of The Best 2018 - Θεσσαλονίκη

Το Φεστιβάλ του Battle Of The Best καλεί τους καλλιτεχνικά ανήσυχους χορευτές / χορογράφους την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για να πειραματιστούν και να παρουσιάσουν Street Dance Χοροθέατρα χωρίς κανόνες και περιορισμούς αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι χορός είναι πάνω απ’ όλα τέχνη. Χορευτές / χορογράφοι διεθνούς φήμης θα αποτελούν την κριτική επιτροπή που θα διαλέξει και θα απονέμει τα 3 τιμητικά βραβεία Street Dance Theater Awards 2018. Φέτος εισάγουν για πρώτη φορά και την Youth κατηγορία για ομάδες με έτος γέννησης έως το έτος 2000.

 

«Ο καταποντισμός του εγωιστή Γιόχαν Φάτσερ» στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου

Τέσσερις Γερμανοί στρατιώτες λιποτακτούν από το Δυτικό Μέτωπο του Πρώτου Παγκοσμίου πολέμου. Ανάμεσά τους, ο Γιόχαν Φάτσερ, πρόσωπο με ιδιαίτερα εγωιστική συμπεριφορά που δημιουργεί προβλήματα στο εσωτερικό της ομάδας. Οι λιποτάκτες κρύβονται στην πόλη Μιλχάιμ και καταποντίζονται καθώς ο ευρηματικός ατομικιστής Γιόχαν Φάτσερ, με την ανεύθυνη συμπεριφορά του, τινάζει την ομάδα, το μικρό «κολλεκτίφ», στον αέρα.

Τετάρτη έως Σάββατο 21:00, Κυριακή 20:00

 

Winter Plisskën Festival

Το Plisskën Festival επιστρέφει στο ετήσιο ραντεβού του στις 8 Δεκεμβρίου 2018 στους χώρους του Piraeus 117 Academy και του Wave Athens. Μέχρι και την επιστροφή του το καλοκαίρι του 2019, το Plisskën Festival παρουσιάζει το χειμερινό του lineup στους χώρους του Piraeus 117 Academy & του Wave Athens, με μερικούς από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες των τελευταίων δύο δεκαετιών.

 

6η Athens Biennale ANTI

Η Biennale της Αθήνας ΑΝΤΙ ανοίξε τις πόρτες της στις 26 Οκτωβρίου στην περιοχή γύρω από την Παλαιά Βουλή, στο Σύνταγμα και συνεχίζεται έως τις 9 Δεκεμβρίου. Με τη συμμετοχή περίπου 100 καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, η έκθεση ΑΝΤΙ παρουσιάζει ένα διακριτό, ιδιοσυγκρασιακό και ανήσυχο screenshot του πολιτικού, κοινωνικού και πολιτιστικού momentum.

Δευτέρα έως Παρασκευή, 14.00-22.00
Σάββατο έως Κυριακή, 12.00-22.00