Η agenda μας γι' αυτή την εβδομάδα έχει μόνο θέατρο! Όχι ψέματα, θέατρο και Ευρώπη. Πώς; Για ένα διήμερο (29&30 Ιανουαρίου), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διοργανώνει το συνέδριο της χρονιάς για όλους εμάς που θέλουμε - είναι στο χέρι μας - και θα έχουμε το μέλλον που μας αξίζει!

«H Γίδα» στο Θέατρο Θησείον

Ο Μάρτιν (Νίκος Κουρής), άκρως επιτυχημένος επαγγελματίας και οικογενειάρχης, ερωτεύεται την Σύλβια, η οποία «τυχαίνει» –όπως λέει ο ίδιος- να είναι… γίδα! «Οι άνθρωποι λένε ψέματα στον εαυτό τους για το ποιοι είναι και πώς βλέπουν τον εαυτό τους. Το έργο μου αφορά την ανικανότητά μας να είμαστε αντικειμενικοί με τον εαυτό μας» -Έντουαρντ Άλμπι

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15, από 4 Φεβρουαρίου έως 23 Απριλίου

 

«Τάνγκο» στο Θέατρο OLVIO

Το Θέατρο OLVIO παρουσιάζει ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, το “ΤANGO” του Σλάβομιρ Μρόζεκ και σε σκηνοθεσία Νίκου Χατζηπαπά. Κωμικοτραγικές καταστάσεις οικογενειακής τρέλας σε ένα έργο με άφθονα γκροτέσκο στοιχεία και πολιτικά μηνύματα. 

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00

 

EUandU: Απασχόληση – Επενδύσεις & Επιχειρηματικότητα στην Ε.Ε.

Το συνέδριο της χρονιάς, που διοργανώνεται από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και είναι αφιερωμένο στους νέους, την επιχειρηματικότητα και τις ευκαιρίες απασχόλησης σε Ελλάδα και Ευρώπη!

Με έναν άμεσο και διαδραστικό τρόπο, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, θα συζητήσει κατά τη διάρκεια τους διήμερου συνεδρίου τα θέματα της Απασχόλησης, των Επενδύσεων & της Επιχειρηματικότητας και σε προσκαλεί να δηλώσεις συμμετοχή για να εξασφαλίσεις τη θέση σου στο συνέδριο!

29 & 30 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

 

«Ξύπνα Βασίλη» στο Εθνικό Θέατρο, Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος»

Βρισκόμαστε στα γραφεία του εκδοτικού οίκου Φαρλάκου. Ο Βασίλης, συντηρητικών πολιτικών φρονημάτων, και ο Μάνος, προοδευτικών, συγκρούονται για τις συνθήκες εργασίας, αλλά και για το περιεχόμενο των βιβλίων που εκδίδονται. Σημείο αιχμής για την πνευματική διαμάχη, ο ποιητής Φανφάρας και η στρατευμένη συντηρητική ποίησή του. Πολύ γρήγορα, όμως, η τύχη τα φέρνει έτσι ώστε οι πολιτικές πεποιθήσεις των δύο συναδέλφων αλλάζουν και οι καταστάσεις που ακολουθούν δοκιμάζουν τους ήρωες. Ποιος από τους δύο θα καταφέρει να προσαρμοστεί στα ήθη και στο πνεύμα της νέας εποχής; 

Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 18:00

 

«Οι Φυλές» στο Θέατρο Σταθμός

Πέντε χρόνια μετά το «Ποιός σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα» ο Τάκης Τζαμαργιάς κι ο Μάνος Καρατζογιάννης συναντιούνται ξανά στο πολυβραβευμένο έργο της Νίνα Ρέιν «Φυλές» (Drama Desk Award for Outstanding Play, New York Drama Critics’ Circle Award, Off-Broadway Alliance Award – Best Play, υποψήφιο για Olivier Award), που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα με μια εξαιρετική διανομή. Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Από 25 Ιανουαρίου έως 24 Φεβρουαρίου

 

«La strada» στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού

Στη μεταπολεμική Ιταλία, ένας πλανόδιος καλλιτέχνης, ο βίαιος Ζαμπανό, αγοράζει για τις ανάγκες των ατραξιόν του, την κόρη μιας φτωχής αγρότισσας. Η ευαίσθητη και ονειροπαρμένη Τζελσομίνα ανέχεται με χαμόγελο τις εκρήξεις και την απάνθρωπη συμπεριφορά του. Οι αλλεπάλληλες περιπλανήσεις και κακουχίες τους θα κορυφωθούν με τη σύγκρουση του Ζαμπανό και του «Τρελού», ενός ευαίσθητου ακροβάτη, και τότε η Τζελσομίνα θα κληθεί να αποφασίσει αν θα μείνει μαζί του ή αν θα πάρει τη μοίρα στα χέρια της.

Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 20:00

 

«Homo Greco» στο Θέατρο Σταθμός

Ένας μακρινός γαλαξίας, εξωγήινοι που υποφέρουν από τη βαρύτητα και... η Ιστορία της Ελλάδας συναντιούνται σε μια σύγχρονη κωμωδία επιστημονικής φαντασίας. Καλώς ήρθατε στον υπέροχο κόσμο του “HOMO GRECO”, ένα θεατρικό έργο των Βαγγέλη Αλεξανδρή και Οδυσσέα Ανδρούτσου που σκηνοθετεί στο ντεμπούτο του ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης.

Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00, έως τις 26 Μαρτίου