Η agenda μας γι' αυτή την εβδομάδα έχει θέατρο, θέατρο και έκθεση φωτογραφίας! Θα πάμε στο Θέατρο OLVIO για το Τάνγκο, στην Πειραματική Σηνή του Εθνικού Θεάτρου για τον Καταποντισμό του εγωιστή Γιόχαν Φάτσερ και τέλος, δίπλα στην Σκηνή Νίκος Κούρκουλος του Εθνικού Θεάτρου για το Ξύπνα Βασίλη και στο Booze Cooperativa!

 

 

«Τάνγκο» στο Θέατρο OLVIO

Το Θέατρο OLVIO παρουσιάζει ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, το “ΤANGO” του Σλάβομιρ Μρόζεκ και σε σκηνοθεσία Νίκου Χατζηπαπά. Κωμικοτραγικές καταστάσεις οικογενειακής τρέλας σε ένα έργο με άφθονα γκροτέσκο στοιχεία και πολιτικά μηνύματα. 

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00

 

«Ο καταποντισμός του εγωιστή Γιόχαν Φάτσερ» στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου

Τέσσερις Γερμανοί στρατιώτες λιποτακτούν από το Δυτικό Μέτωπο του Πρώτου Παγκοσμίου πολέμου. Ανάμεσά τους, ο Γιόχαν Φάτσερ, πρόσωπο με ιδιαίτερα εγωιστική συμπεριφορά που δημιουργεί προβλήματα στο εσωτερικό της ομάδας. Οι λιποτάκτες κρύβονται στην πόλη Μιλχάιμ και καταποντίζονται καθώς ο ευρηματικός ατομικιστής Γιόχαν Φάτσερ, με την ανεύθυνη συμπεριφορά του, τινάζει την ομάδα, το μικρό «κολλεκτίφ», στον αέρα.

Τετάρτη έως Σάββατο 21:00, Κυριακή 20:00

 

«Ξύπνα Βασίλη» στο Εθνικό Θέατρο, Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος»

Βρισκόμαστε στα γραφεία του εκδοτικού οίκου Φαρλάκου. Ο Βασίλης, συντηρητικών πολιτικών φρονημάτων, και ο Μάνος, προοδευτικών, συγκρούονται για τις συνθήκες εργασίας, αλλά και για το περιεχόμενο των βιβλίων που εκδίδονται. Σημείο αιχμής για την πνευματική διαμάχη, ο ποιητής Φανφάρας και η στρατευμένη συντηρητική ποίησή του. Πολύ γρήγορα, όμως, η τύχη τα φέρνει έτσι ώστε οι πολιτικές πεποιθήσεις των δύο συναδέλφων αλλάζουν και οι καταστάσεις που ακολουθούν δοκιμάζουν τους ήρωες. Ποιος από τους δύο θα καταφέρει να προσαρμοστεί στα ήθη και στο πνεύμα της νέας εποχής; 

Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 18:00

 

Έκθεση φωτογραφίας "Romance", στον πολυχώρο Booze Cooperativa 

Η Δανάη Σίμου στο πλαίσιο της πρώτης ατομικής της εκθεσης στο Booze Co-opperativa αποκαλύπτει 40 φωτογραφίες μιας σχέσης. Πρόκειται για μια σχέση που δεν υπάρχει πια και που κυριολεκτικά επιβιώνει μέσω μαύρων και λευκών ίχνων σε χαρτί, τα οποία την αναπαράγουν απεριόριστα, ενσωματώνοντάς το τέλος της σε έναν ιδιότυπο κύκλο. Η σχέση αυτή καταλαμβάνει τους τοίχους του υπογείου του Booze Co-opperativa, αλλάζοντας συχνά την θέση και την τάξη των γεγονότων που την συγκροτούν, επιδεικνύοντας μια παράλληλη, παράξενη συμπεριφορά σαν εκείνη που συναντάμε στα όνειρα. Σταδιακά, οι φωτογραφίες του "Romance" μοιάζουν σα αβίαστα να εκκρεμούν μεταξύ μιας τυφλής ευχής και της συγκοπτόμενης φωνής μιας επιθυμίας.

Η έκθεση εγκαινιάζεται το Σάββατο 12/01 στις 20:30 και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 27/01