Πριν λίγες ημέρες, το BBC ανέφερε πως ο Bruno Ganz, ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον Hitler στην ταινία Downfall (2004), απεβίωσε σε ηλικία 77 χρόνων. Ο Ελβετός ηθοποιός βρέθηκε στο σπίτι του στην Ζυρίχη, όπως δήλωσε ο manager του. Επίσης, είχε αναφερθεί πως ο Ganz είχε διαγνωστεί με καρκίνο.

Ο Ganz, ένας από τους πιο γνωστούς ηθοποιούς στον Γερμανικό κινηματογράφο (και θέατρο), είχε αναλάβει ρόλους και σε αγγλόφωνες κινηματογραφικές παραγωγές, συμπεριλαμβανομένου των The Reader & The Manchurian Candidate. Έχει χαραχτεί στην μνήμη των περισσότερων ως ο άνθρωπος που είχε αναλάβει τον ρόλο του Adolf Hitler στην ταινία Downfall (Der Untergang). Μάλιστα, μία συγκεκριμένη σκηνή από την ταινία, όπου ο Hitler ξεσπάει στους αξιωματικούς του, είχε χρησιμοποιηθεί ως πηγή για να κυκλοφορήσουν χιλιάδες "memes" και παρωδίες.

Η εν λόγω ταινία, περιέγραφε τις τελευταίες ημέρες του Hitler στο Βερολίνο. Ο Ganz, είχε καταφέρει αδιαμφισβήτητα να εκτελέσει τον συγκεκριμένο ρόλο με τερατώδες ακρίβεια και χαρισματικό ταλέντο. Ο ίδιος, είχε αναφέρει στην "The Guardian" πως έκανε προετοιμασία 4 μηνών για τον ρόλο και διάβαζε ιστορικά αρχεία σχετικά με τον Hitler και την προσωπικότητα του. Βέβαια, ο ίδιος δήλωσε πως δεν σε καμία περίπτωση δεν ισχυρίζεται πως καταλαβαίνει τον Hitler.

Μεταξύ άλλων, ο Ganz είχε παίξει σε ταινίες όπως Nosferatu the Vampyre, The American Friend, The Baader Meinhof Complex και The House That Jack Built.