Ο Ryan Brant, ιδρυτής της Take-Two Interactive, μιας θρυλικής εταιρίας στον χώρο των video games, απεβίωσε σε ηλικία 49 χρόνων. Το δυσάρεστο αυτό γεγονός, γνωστοποιήθηκε από το “Quattlebaum Funeral, Cremation & Event Center”, της Palm Beach (Florida).

Η Take-Two δήλωσε:

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε πως ο Ryan Brant απεβίωσε. Το όραμα που είχε για την διαδραστική ψυχαγωγία ήταν τα θεμέλια της εταιρίας που την οδήγησαν σε αυτήν την μακροχρόνια επιτυχία. Μεταφέρουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του.

Επειδή σε αυτόν τον χώρο, πολλές φορές δεν γνωρίζουμε τα ονόματα πίσω από τις τεράστιες εμπορικές επιτυχίες, ας δούμε συνοπτικά ποιος ήταν ο Ryan Brant.

Ο Brant ίδρυσε το 1993 την εταιρία Take-Two Interactive και εκτέλεσε χρέοι CEO μέχρι το 2001. Σε αυτά τα χρόνια, κατάφερε να αγοράσει τα δικαιώματα του Grand Theft Auto από την BMG Entertainment και εν συνεχεία να δημιουργήσει την Rockstar Games, 1998. Από το 2001 μέχρι το 2006 είχε ενεργό ρόλο στην εταιρία. Μετά την απόσυρση του, απασχολούσε για ορισμένες νομικές “αταξίες” σχετικά με πρακτικές που είχε ακολουθήσει τα χρόνια που διοικούσε.

Η Take-Two είναι η μαμά εταιρία πίσω από εταιρίες όπως 2K Games, Rockstar Games, Firaxis Games, Irrational Games και άλλες. Το έργο του Ryan Brant λειτούργησε ως βάση για να διαμορφωθεί ως έχει σήμερα η βιομηχανία των video games.