«Θα μάθουν το όνομα σου».

Αυτό είναι το μότο που συνοδεύει τη φωτογραφία του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο εξώφυλλο της standard έκδοσης του NBA2K19. Είναι σίγουρο πως αυτή τη φράση, ο νεαρός Γιάννης την είχε ακούσει πολλές φορές από τους φίλους του όταν έπαιζε μπάσκετ στις γειτονιές των Σεπολίων στην αρχή της δεκαετίας που διανύουμε. Ο ίδιος προτιμούσε να κρατάει χαμηλά το κεφάλι και να βάζει έναν στόχο τη φορά. Άλλωστε το άγχος της καθημερινής επιβίωσης είναι αυτό που κυριαρχεί για μια οικογένεια μεταναστών από τη Νιγηρία. Ο ίδιος άλλωστε αναγκαζόταν να πουλάει «μαϊμού» προϊόντα για να βγάλει τα προς το ζην. Όταν ερχόταν όμως η ώρα για να σουτάρει, ξεχνούσε όλα τα προβλήματα και ξεκινούσε να ονειρεύεται. Το ταλέντο του ξεχώριζε από χιλιόμετρα, όπως και το πείσμα και η θέληση του να πετύχει.

Η εξέλιξη των πραγμάτων είναι γνωστή σε όλους. Από τον Φιλαθλητικό και τα «αλώνια» της Α2, ο Γιάννης βρέθηκε στο «μαγικό» κόσμο του NBA, έχοντας πια την ελληνική υπηκοότητα. Με τη φανέλα των Μιλγουόκι Μπακς δεν σταμάτησε να καταρρίπτει ρεκόρ, έγινε All- Star και έκανε τους πάντες να παραμιλούν με τα κατορθώματα του. Αυτή τη στιγμή είναι ένα από τα πιο «hot» ονόματα στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, ίνδαλμα για εκατομμύρια μπασκετόφιλους και ταυτόχρονα η καλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό μπάσκετ. Δικαίως λοιπόν επιλέχθηκε να είναι το πρόσωπο της νέας έκδοσης του NBA 2K, που αναμένεται να κυκλοφορήσει παγκοσμίως στις 14 Σεπτεμβρίου 2018 για Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch και PC. Αξίζει μάλιστα να σημειώσουμε πως είναι ο πρώτος μη Αμερικανός παίκτης του οποίου η φωτογραφία θα κοσμεί το εξώφυλλο μιας έκδοσης του διάσημου video game.

Στο σχεδιασμό του εξώφυλλου έχει γίνει φανταστική δουλειά από τους δημιουργούς. Η ελληνική σημαία καθώς και λέξεις «συνώνυμο» της ιστορίας του Γιάννη δεσπόζουν σε αυτό.

* Η αλήθεια είναι πως αυτό που μας άρεσε περισσότερο (για ευνόητους λόγους) ήταν η λέξη RISE πάνω από τον αριστερό του ώμο!