*H ιστορία έχει ως εξής: Γνωρίζοντας κάμποσους ανθρώπους εδώ και κάποια χρόνια εν Αθήναι, αποφάσισα να παίζω σχεδόν κάθε βδομάδα, με μια λίστα ερωταπαντήσεων με γνωστούς & άγνωστους των Αθηνών! Ίσως κάπου, κάπως, κάποτε τους έχεις πετύχει και εσύ...

 Επικοινωνιολόγος / Marketeer

 - Πόσα χρόνια είσαι στην Αθήνα;

 Αν βγάλω τα χρόνια που έζησα στο Λονδίνο και τα ταξίδια που κάνω σχεδόν ανά   δίμηνο, κάποια σύντομα, κάποια αγγίζουν και τους 2 μήνες εκτός, ζω στην Αθήνα   όλη την υπόλοιπη μου ζωή. Έχω ζήσει σε 4 διαφορετικές γειτονιές, μέχρι στιγμής.   Βέβαια ο χρόνος τελικά, είναι σχετικός. Πιο οικεία αισθάνομαι στη Βηρυτό, την   οποία έχω επισκεφθεί πάνω από 10 φορές στη ζωή μου, παρά στο κέντρο της   Αθήνας, πλέον.

 - Ποιο μέρος πιστεύεις πως είναι τέλειο για το 1ο ραντεβού;

 Εξαρτάται την διάθεση, το ταίρι και την εποχή. Πιστεύω πως μια βραδινή βόλτα στη   Διονυσίου Αεροπαγίτου, με κατάληξη στο παλιό Ραδιόφωνο φέρνει το επιθυμητό   αποτέλεσμα! Έχει καταπληκτική ατμόσφαιρα αυτό το μπαρ και νομίζω πως το   ταμπεραμέντο του χώρου ταιριάζει πολύ σε ένα πρώτο ραντεβού!

 - Ποιο είναι το καλύτερο soundtrack για βόλτα στην Αθήνα;

 Δεν ξέρω αν είναι το καλύτερο, πάντως έχω λιώσει το ομώνυμο των Kiasmos, το  duo των Janus Rasmussen και Ólafur Arnalds περπατώντας στο κέντρο της Αθήνας.

 - Ποιο είναι το σημείο της πόλης που νιώθεις περήφανος/η που   ανακάλυψες;

 Το Άλσος της Καισαριανής, έχει κάποια φοβερά σημεία, τα οποία ανακάλυψα   πηγαίνοντας βόλτα το σκύλο! Είναι ένα σημείο, που απλώνεται όλη η Αθήνα, πιάτο!   Φοβερό για city gazing, με ένα κουτάκι μπύρα, η ένα ωραίο καφεδάκι στο παγκάκι!

 - Υπάρχουν κάποιοι που λένε την Αθήνα αντιερωτική. Σε ποιο μαγαζί θα   τους έστελνες για «παιχνίδι» aka φλερτ;

 Χμμ. Εξαρτάται κι αυτό από τον τύπο και τη φάση του καθενός. Ξέρεις, άλλα “παιχνίδια” κάνουμε στα '20s κι αλλά στα '30s. Θα συμφωνήσω πως η Αθήνα, σε σχέση με άλλες πόλεις και όχι μόνο Ευρωπαϊκές, είναι κάπως αντιερωτική. Δεν φλερτάρει ιδιαίτερα ο κόσμος στα μαγαζιά, υπάρχει μια διστακτικότητα. Πηγαίντε στην Cantina Social όμως και σίγουρα δεν θα χάσετε!

- Τι θέα έχεις όσο απαντάς τις ερωτήσεις;

Η εξωτερική θέα δεν είναι αξιοσημείωτη σε αυτή τη φάση, καθώς σου γράφω τις απαντήσεις μου στο γραφείο, στο σπίτι μου, το οποίο κοιτάζει σε έναν ακάλυπτο. Ένα χρόνο πριν, έβλεπα Ακρόπολη, θα σε ενθουσίαζα. Στο εσωτερικό όμως βλέπουμε έναν παγκόσμιο χάρτη, μια αφίσα αγαπημένης ταινίας του Jodorowsky και μια αφίσα από το Louisiana Museum της Κοπεγχάγης από μια έκθεση του David Hockney. Και μικρά λευκά λουλούδια, σ’ ένα ποτήρι με νερό!

- Μοιράσου μια φωτογραφία της Αθήνας που έχει τραβήξει με το κινητό σου.

- Ο προηγούμενος Αθηναίος ρώτησε: Έχεις μπει στο πρώτο λεωφορείο που πέρασε, χωρίς να δεις ποιο είναι, και να κατέβεις στο τέρμα του;

Όχι, δεν το έχω κάνει ποτέ αυτό, αλλά ονειρεύομαι να πάω μια μέρα στο αεροδρόμιο και να αγοράσω εισιτήριο για την αμέσως επόμενη πτήση.

- Τι θα ήθελες να ρωτήσεις τον επόμενο Αθηναίο;

Αν ήσουν δήμαρχος της Αθήνας, για μια μέρα, τι θα άλλαζες στην πόλη;