*H ιστορία έχει ως εξής: Γνωρίζοντας κάμποσους ανθρώπους εδω και κάποια χρόνια εν Αθήναι, αποφάσισα να παίζω σχεδόν κάθε βδομάδα, με μια λίστα ερωταπαντήσεων με γνωστούς & άγνωστους των Αθηνών! Ίσως κάπου, κάπως, κάποτε τους έχεις πετύχει και εσύ...

 

 Publicity Manager / Blogger

 

 - Πόσα χρόνια είσαι στην Αθήνα;

 Πρέπει να είναι καμιά 15αριά πλέον. Μετακόμισα εδώ το 1999 από το Ηράκλειο   της Κρήτης, όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα. Έφυγα το 2004 για Παρίσι   (μεταπτυχιακό) και Λονδίνο (εκεί έπιασα τις πρώτες μου δουλειές) και   επέστρεψα το 2008 όταν ξεκίνησε η κρίση -–φανταστικό timing. Δεν σκοπεύω   να ξαναφύγω.

 

 - Ποιο μέρος πιστεύεις πως είναι τέλειο για το 1ο ραντεβού;

 Επειδή ξαναπήγα πρόσφατα –και μάλιστα για double date- θα πω το “punk   bistrot” Θείο Τραγί στα Πετράλωνα. Είναι το μοναδικό μέρος στην πόλη στο   οποίο μπορείς να φας ασυνήθιστες γκουρμερδιές μεν, ακούγοντας βρετανικό   ροκ, δε. Και μετά το φαγητό, να κάνεις απλά ένα βήμα, τσουπ, και να περάσεις   δίπλα στο μπαρ για να συνεχίσεις το ποτό σου, τη βραδιά σου και ό,τι ήθελε   προκύψει.

 - Ποιο είναι το καλύτερο soundtrack για βόλτα στην Αθήνα;

 Το Αιγάλεω της Nalyssa Green, το Amarousion των Baby Guru, το Ερημιά στην Καλλιθέα του Φοίβου Δεληβοριά και εννοείται θα περάσω την υπόλοιπη ημέρα   μου να σκέφτομαι ποια άλλα κομμάτια σύγχρονων καλλιτεχνών έχουν στον   τίτλο τους γειτονιές της Αθήνας.

- Ποιο είναι το σημείο της πόλης που νιώθεις περήφανος/η που ανακάλυψες;

Σε ένα στενό κοντά στην Τριφυλλίας, στην ευρύτερη περιοχή της Πανόρμου, υπάρχει ένα υπόγειο μαγειρείο με τζάκι, αρνί στη λαδόκολλα και, ενίοτε, ζωντανή μουσική. Απέξω μοιάζει απλά με σπίτι, οπότε πολλοί λίγοι γνωρίζουν την ύπαρξή του. Με το που κατεβαίνεις τις σκάλες μεταφέρεσαι αυτόματα σε κάποιο ορεινό χωριό στη μέση του πουθενά, να πίνεις χύμα κρασί και να τρως παϊδάκια στο χέρι. Μπράβο μου που το ανακάλυψα με καθυστέρηση χρόνων, παρόλο που είναι –κυριολεκτικά- δέκα βήματα από το σπίτι μου.

- Υπάρχουν κάποιοι που λένε την Αθήνα αντιερωτική. Σε ποιο μαγαζί θα τους έστελνες για «παιχνίδι» aka φλερτ;

Last time I checked, στο Boiler, το Barrett, το ΚΑΪΝ, την Cantina Social, το Φουάρ και το Crust, γινόταν δουλίτσα.

- Τι θέα έχεις όσο απαντάς τις ερωτήσεις;

Ένα επιδαπέδιο φωτιστικό (με τρίγωνο σκελετό) το οποίο έχω στολίσει με φωτάκια και χριστουγεννιάτικα στολίδια, à la Pinterest (δεν έχω δέντρο).

- Μοιράσου μια φωτογραφία της Αθήνας που έχει τραβήξει με το κινητό σου.

Αυτή είναι μάλλον η πιο «διάσημη» φωτογραφία μου, γιατί την είχα ανεβάσει στο Instagram την ημέρα του μαραθωνίου πριν από δύο χρόνια και μου την έκλεψε γνωστό σατυρικό site και την ανέβασε στο Facebook ως δική του.

- Ο προηγούμενος Αθηναίος ρώτησε: Σου αρέσει που σε πολλά μαγαζιά της Αθήνας κάθεσαι πάνω σε τελάρα, πεζούλια και άβολα σκαμπό αντί να κάθεσαι σε έναν ΚΑ-ΝΑ-ΠΕ;

Ε λοιπόν φίλε προηγούμενε Αθηναίε, ευχαριστώ για αυτή την πάσα, όχι, να σου πω την αλήθεια, δεν περνάω και πολύ καλά μ’αυτή τη νέα τάση και σίγουρα δεν περνάει καλά η μέση μου -πχ το Drupes & Drips τι ωραίο μαγαζί, πόσο κρίμα να φεύγεις κάθε φορά με τα οπίσθια σαγρέ.

- Τι θα ήθελες να ρωτήσεις τον επόμενο Αθηναίο;

Ποιο μπαρ / μαγαζί / concept  που πέτυχες σε κάποιο ταξίδι σου στο εξωτερικό θα ήθελες να έρθει και στην Αθήνα;