Το Street Dance Festival Battle Of The Best Thessaloniki 2019 γιορτάζει 15 χρόνια ζωής στην πόλη της Θεσσαλονίκης! Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Τελετών Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, χωρητικότητας 1200 θέσεων.

Χορευτές διεθνούς φήμης θα είναι βασικοί καλεσμένοι του φεστιβάλ ως κριτές, οι οποίοι θα παραδώσουν και σεμινάρια χορού σε όλους τους ενδιαφερομένους. Συγκεκριμένα ο Ιάπωνας παγκόσμιος πρωταθλητής breakdance Issei Hori και μέλος των Redbull BC One All Stars θα επισκεφτεί για πρώτη φορά την Ελλάδα. Από την Ιρλανδία τα αδέρφια Zacc & Kerrie Milne, που θεωρούνται οι πιο hot Street χορογράφοι στην Ευρώπη. Η τελευταία καλεσμένη είναι η διάσημη χορεύτρια/μοντέλο Lea Ninja από τη Γαλλία, μέλος της γνωστότερης ομάδας Voguing παγκοσμίως House Of Ninja. Στους νικητές των διαγωνισμών θα δοθούν χρηματικά έπαθλα και δωροεπιταγές συνολικής αξίας 5000€!

Το φετινό φεστιβάλ δίνει βαρύτητα στην ελεύθερη έκφραση και τον πειραματισμό με το Street Dance Theater Awards και το Experimental Dance Battle. Προσκαλούνται οι καλλιτεχνικά ανήσυχοι χορευτές/χορογράφοι να πειραματιστούν και να παρουσιάσουν Street Dance Χοροθέατρα χωρίς κανόνες και περιορισμούς, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι ο χορός είναι πάνω απ' όλα τέχνη! Χορευτές/χορογράφοι διεθνούς φήμης θα αποτελούν την κριτική επιτροπή, που θα διαλέξει και θα απονέμει 3 τιμητικά βραβεία Street Dance Theater Awards 2018 στις κατηγορίες Open και Youth. 

Στον τομέα των breakdance battles θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός για την ανάδειξη του καλύτερου σόλο χορευτή, με συμμετοχές απ' όλες τις χώρες της Ευρώπης. Για τους μικρούς μας φίλους θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός breakdance 2 εναντίον 2, για ηλικίες 7 έως 12 και 13 έως 17. Προστίθενται επίσης Dancehall, Hiphop & Popping Battle.

Στους ατσάλινους τροχούς του φεστιβάλ θα βρίσκονται 3 από τους top battles dj’s από Θεσσαλονίκη και Αθήνα αντίστοιχα Dj Amazeme, Dj TsiliSmile & Dj Cron. Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι ο εκρηκτικός George Perin από τους Nasa Funk, bboy Saspens από τα All Styles Battle και η Jo από το Bounce/HHI. Σύντομα θα ανακοινωθούν και οι παράλληλες δράσεις του φεστιβάλ, με σεμινάρια χορού και parties.