Ένα μεγάλο φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ) χωρητικότητας 1200 θεατών.

Το Σάββατο 18 Μαΐου έρχεται ο ομαδικός διαγωνισμός breakdance, για την ανάδειξη της καλύτερης ομάδας των Βαλκανίων η οποία θα μας εκπροσωπήσει στο παγκόσμιο διαγωνισμό στη Γαλλία. Επίσης θα πραγματοποιηθεί ο ομαδικός διαγωνισμός για παιδιά μέχρι 15 ετών, σόλο διαγωνισμοί για να αναδείξουμε αντίστοιχα το καλύτερο αγόρι (b-boy) και κορίτσι (b-girl), καθώς και baby battle για ηλικίες μέχρι 12 ετών.

Την ίδια ήμερα θα πραγματοποιηθεί και ο διαγωνισμός streetdance χορογραφίας με τον τίτλο Bounce Street Dance Contest, για την ανάδειξη της καλύτερης ομάδας η οποία θα μας εκπροσωπήσει στον παγκόσμιο διαγωνισμό στην Ιταλία.

Τις ημέρες του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις που θα περιλαμβάνουν:

  • Extra διαγωνισμοί (breakdance junior choreography category, 1vs1 bgirl battle, 1vs1 bboy battle)
  • Warm up & after show parties
  • Market area
  • Hiphop / Breakdance workshops

Το φετινό line up είναι πιο πλούσιο από ποτέ! Στα breaking battles κριτές θα είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του Redbull BC One Lil Zoo από το Μαρόκο, ο Αμερικανός Θρύλος Moy ο οποίος ήταν κριτής της κατηγορίας break στους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων και τελευταίος από την Ταϊβάν ο Bojin με τεραστία εμπειρία ως κριτής στα παγκόσμια πρωταθλήματα. Αντίστοιχα στην κριτική επιτροπή του Bounce έχουμε τον Γερμανό Majid που έχει κατακτήσει το Juste Debout, η δεύτερη κριτής θα είναι η Ibuki Imata από την Ιαπωνία που θεωρείται η καλύτερη waacker στον κόσμο και τέλος ο Αμερικανός Crazy Kujo μέλος της ομάδας Ill–Abilities, που αποτελείται από άτομα με ειδικές ανάγκες.

Στα breaking battles στο ομαδικό οι νικητές θα εκπροσωπήσουν τα Βαλκάνια στα τελικά του Montpellier στη Γαλλία. Στις σόλο κατηγορίες ο νικητής και νικήτρια θα ταξιδέψουν στο Montpelier, αλλά παράλληλα κερδίζουν τη συμμετοχή τους και στο Redbull BC One Last Chance Cypher στη Βομβάη της Ινδίας, με όλα τα έξοδα πληρωμένα.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να δεις ΕΔΩ & ΕΔΩ και μην ξεχάσεις να δηλώσεις τη συμμετοχή σου στο [email protected].