Άντρας από την Ολλανδία (Rex), πηγαίνει διακοπές με το κορίτσι του στην επαρχιακή Γαλλία. Nimes, Narbonne, Marseilles: Μαγικές εικόνες από τη Γαλλική επαρχία αποκαλύπτονται μπροστά τους.

Στάση για ανεφοδιασμό. Το κορίτσι βγαίνει από το αυτοκίνητο για να πάρει ένα καφέ. Το κορίτσι (Saskia) δεν θα ξαναμπεί ποτέ στο αυτοκίνητο.

Άντρας ετοιμάζεται να δειπνίσει με τη γυναίκα και τα τρία παιδιά του. Άντρας φεύγει από το σπίτι προς άγνωστο προορισμό. Η κρυφή του διαστροφή είναι το να κυκλοφορεί σε πολυσύχναστους δρόμους και να προσπαθεί με κάθε τρόπο να δελεάσει γυναίκες να μπουν στο αυτοκίνητο του. Ο Άντρας αυτός, ένας καθωσπρέπει καθηγητής φυσικής, είναι ο απαγωγέας της Saskia.

Τρία χρόνια μετά

Ο Rex προσπαθεί να ξεπεράσει το χαμό της Saskia. Κάνει μια νέα σχέση, την χρησιμοποιεί ως παρηγορητικό χέρι για να ξεχνάει εκείνη, στο τέλος την αφήνει πίσω του. Αναζητεί την Saskia, δεχόμενος γράμματα από τον απαγωγέα της, που τον καλούν σε μια καφετέρια της Nimes. Ο Rex πηγαίνει εκεί. Ο απαγωγέας δεν εμφανίζεται ποτέ.

Στο σπίτι του Rex

Χτυπάει το κουδούνι. Ο απαγωγέας της Saskia στέκεται μπρος του. Ζητάει από τον Rex να τον ακολουθήσει στο σημείο που βρίσκεται η Saskia. Με μια προϋπόθεση: Να βιώσει ακριβώς ότι βίωσε κι εκείνη. Θα δεχτεί; Θα βγει ζωντανός;

Το «The Vanishing» είναι μια ταινία τρόμου που δεν μπορεί να συγκριθεί με άλλες γνωστές υπογραφές του είδους. Γιατί δεν υπάρχει πουθενά αίμα, βία, όπλα ή οτιδήποτε άλλο αποτροπιαστικό. Επίσης, το «The Vanishing» διαφέρει, διότι είναι μια ταινία που έχει ως κεντρικό σημείο αναφοράς της, τη γνώση: Οι χαρακτήρες γνωρίζουν τα πάντα για τους εαυτούς τους, για τα κίνητρα και τις προθέσεις τους, δεν γνωρίζουν τίποτα για την  εξαφάνιση. Αυτό που συμβαίνει στο φινάλε της ταινίας του George Sluizer είναι τόσο ανυπέρβλητα τρομακτικό αλλά και αναπόφευκτο.

Τέλος, αυτό που συμβαίνει στο φινάλε της ταινίας, είναι ο σημαντικότερος λόγος για να δείτε την ταινία και όχι το αμερικάνικο remake με τους Kiefer Sutherland, Jeff Bridges, Sandra Bullock.