Αν υπάρχει μια ταινία με την οποία μπορείς να συγκρίνεις το The Dreamers, είναι το Τέλος Εποχής του Αντώνη Κόκκινου. Το κοινό σημείο αναφοράς και των δύο ταινιών είναι ο Νέος, που από ένα κόσμο καταπίεσης και συντήρησης, εισέρχεται σε ένα σουρέαλ, μεταμοντέρνο σύμπαν, γεμάτο σεξ, όνειρα, rock n' roll και ιδεολογιών για ένα κόσμο πιο ελεύθερο και πιο ανθρώπινο.

Στη ταινία του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, o Αμερικανός φοιτητής Matthew (Michael Pitt) καταφθάνει στο Παρίσι του 1968 και συναντά δυο δίδυμα αδέλφια: Την Isabelle (Eva Green) και τον Theo (Louis Garrell) κατά τη διάρκεια της θρυλικής διαδήλωσης για τον Henri Langois. Μαζί θα μοιραστούν τον έρωτα, τη σεξουαλική απελευθέρωση, ατέλειωτες συζητήσεις για το rock n' roll, για τον Buster Keaton, για τον Μάο.

Η συνύπαρξη τους θα φτάσει στα όρια του θανάτου, θα ζήσουν με τον κίνδυνο, αγκαλιά με τα κοινά τους όνειρα και το τέλος θα τους βρει κοντά στην Απομυθοποίηση. Το The Dreamers δεν είναι μία ταινία για τους νέους του 1968, είναι μία ταινία για όλους τους νέους κάθε εποχής.

Γιατί, όπως είπε και ο Περικλής Κοροβέσης, ελεύθερος είναι όποιος προσφέρει στον άλλο, τον οργασμό του.