Εδώ και λίγες ημέρες όλος ο gaming πλανήτης κινείται σε ρυθμούς Death Stranding. Ο Ηideo Kojima ανοίγοντας ένα σχεδόν 24ωρο stream στο επίσημο Twitch του Playstation, ανακοίνωσε την ημερομηνία κυκλοφορίας του παιχνιδιού που ετοιμάζει εδώ και 4 χρόνια, με ένα υπέροχο τρέιλερ (έχει κι ελληνικούς υπότιτλους).

«Μα αφού δεν καταλάβαμε τίποτα από το trailer πως ήταν υπέροχο;»

Έλα να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Ο Hideo Kojima είναι για πολλούς από εμάς, o κορυφαίος  δημιουργός στον χώρο των video games κι ο λόγος είναι απλός: Έφτιαξε το Metal Gear Solid, που θεωρείται σειρά ορόσημο για τους απανταχού gamers.

Ύστερα αποφάσισε να φτιάξει ένα παιχνίδι τρόμου που θα κάνει τους πάντες να χάσουν τον ύπνο τους και κάπως έτσι ήρθε στη ζωή μας το Silent Hills P.T.

Δυστυχώς το παιχνίδι πέρα από ένα (υπέροχο) demo, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, μιας και ο Kojima με την Konami τα έσπασαν και τράβηξαν δρόμους χωριστούς. Κι ενώ όλοι θεωρούσαν ότι ο Ηideo θα μείνει οριστικά εκτός βιομηχανίας, το 2016 συνέβη αυτό:

Και κάπως έτσι ξεκίνησε το Death Stranding, το οποίο σύμφωνα με τον δημιουργό του θα αλλάξει πολλά στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα video games ως τώρα, ενώ υπάρχει και η φήμη πως το παιχνίδι θα καταφθάσει το Νοέμβριο με ελληνικούς υπότιτλους και μεταγλώττιση (the hype is real).

Προσωπικά και μόνο ο πρότερος (κάτι παραπάνω από) έντιμος βίος του σε συνδυασμό με τις εικόνες, με κάνει να θέλω να παίξω το παιχνίδι αυτό χθες, για αυτό και το έχω προ αγοράσει.

Είναι Kojima κι ακόμη κι ένα κακό παιχνίδι του Kojima είναι κέρδος για την βιομηχανία...

Υπομονή, μήνες είναι, θα περάσουν!