Το League of Legends, παρά τα χρόνια που βρίσκεται στον χώρο και τα ριγμένα δημογραφικά της, εξακολουθεί να αποτελεί την απόλυτη επιλογή στο είδος των MOBA παιχνιδιών. Ένας από τους λόγους που έχουν συμβάλει σε αυτήν την επιτυχία είναι το (σχετικά) τεράστιο σύμπαν που έχει δημιουργηθεί πίσω από το παιχνίδι.

Αναγνωρίζοντας αυτή την επιτυχία, η Marvel Entertainment ανακοίνωσε συνεργασία με την Riot Games (εταιρία ανάπτυξης πίσω από το League of Legends) προκειμένου να βάλουν μπροστά την δημιουργία και την διανομή comics και graphic novels που θα είναι βασισμένα στο σύμπαν του παιχνιδιού.

Το πρώτο comic, που θα λειτουργήσει ως εισαγωγικό, θα περιλαμβάνει την Ashe (origin story) και θα φέρει τον τίτλο "Warmother". Η πρώτη κυκλοφορία θα είναι σε ψηφιακό αντίτυπο (19 Δεκεμβρίου) και ύστερα θα ακολουθήσει η φυσική μορφή, τον Μάιο του 2019.

Μεγαλωμένη στα άγρια άγρια του βορρά, η Ashe είναι μια Iceborn, μια πολεμίστρια προικισμένη με μια μαγική σύνδεση με την παγωμένη πατρίδα της και επιβαρυνόμενη από τις φανατικές προσδοκίες της μητέρας της. Όταν ξεκινάει μια επικίνδυνη αναζήτηση για την αλήθεια πίσω από έναν αρχαίο μύθο, οι δεσμοί σπάνε, τα μυστικά έρχονται στο φως και η Runeterra αλλάζει για πάντα. Θα γίνει η Ashe ο ηγέτης που χρειάζονται οι άνθρωποι της; Ή μήπως το πεπρωμένο είναι μόνο ένα κενό όνειρο;

Ως τώρα, η ιστορία του League of Legends έρχεται, συνήθως, σε μορφή "blog posts" που ορισμένες φορές απολαμβάνουν την μορφή ενός μουσικού video clip. Η κίνηση της Marvel ίσως φέρει μεγάλες αλλαγές στον χώρο, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε να κυκλοφορούν comics βασισμένα σε video games.