Από ότι φαίνεται η επιτυχία του Netflix έχει δώσει έναν διαφορετικό παλμό στον τρόπο διάθεσης ταινιών και παραγωγής σειρών και η Disney δείχνει πως θα ακολουθήσει. Σύμφωνα με το Variety, ο CEO της Disney Bob Iger αναφέρθηκε στον ερχομό του Disney Play και διευκρίνισε πως θα είναι προτεραιότητα της εταιρίας για το έτος 2019.

Αυτό σημαίνει μεγάλες αλλαγές στην ως τώρα διάθεση ταινιών που κάνει η Disney στο Netflix. Από την στιγμή που θα τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα Disney Play, όλες οι καινούργιες ταινίες και σειρές της Disney θα είναι αποκλειστικότητες του Disney Play, αφήνοντας εκτός το Netflix. Όσες υπάρχουν στο Netflix ήδη, θα παραμείνουν. Αυτό συμπεριλαμβάνει και τα Star Wars και τις ταινίες της Marvel.Έτσι, ταινίες όπως τα επερχόμενα live-action The Lion King, Aladdin, καθώς και οι animated ταινίες όπως το Toy Story 4, θα είναι διαθέσιμες μόνο στο Disney Play. Η συνδρομή θα κοστίζει λιγότερο από ότι κοστίζουν οι υπόλοιπες streaming υπηρεσίες.

Φυσικά η Disney δεν θα αρκεστεί μόνο σε αυτά. Όπως όλες οι υπόλοιπες πλατφόρμες, έτσι και στην προκειμένη, θα δούμε «original» παραγωγές. Η επερχόμενη live-action σειρά Star Wars (του Jon Favreau) που έχει budget 100 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή 10 επεισοδίων, έχει δημιουργήσει τεράστιες προσδοκίες. Συν τοις άλλοις, η Disney έχει στα σκαριά σειρές που είναι βασισμένες στα High School Musical και Monsters Inc.