Το Avengers Endgame θα είναι -τουλάχιστον για τον γράφοντα- κινηματογραφικά το γεγονός της χρονιάς. Τι καλύτερο λοιπόν από ένα ζέσταμα λίγο πριν την κυκλοφορία της ταινίας, με τη νέα ηρωίδα Captain Marvel;
 
H Carol Danvers ανήκει στην εξωγήινη φυλή των Κρι κι εκπαιδεύεται ως πολεμίστρια. Τι θα συμβεί όμως όταν μετά από μία αποτυχημένη αποστολή διάσωσης, θα πέσει αιχμάλωτη στα χέρια των Σκρολ (των μεγάλων εχθρών των Κρι), που ψάχνουν ένα παλιό εργαστήριο με σκοπό να αποκτήσουν πρόσβαση σε ανυπολόγιστη δύναμη;
 
 
Η ταινία αν και αργεί να πάρει μπρος και το πρώτο τέταρτο απλά σου πετάει πληροφορίες στα μούτρα, χωρίς να καταλαβαίνεις ιδιαίτερα τι συμβαίνει, μετά επιστρέφει στα κλασσικά Μarvel στάνταρ της, ενώ το σενάριο είναι από τα πιο ανατρεπτικά, έξυπνα και καλογραμμένα στο MCU! Για τις δυνάμεις της Captain Marvel δεν θα πούμε πολλά -για να μη σου χαλάσουμε την έκπληξη- ωστόσο η μάχη με τον Thanos στο επόμενο Avengers, προβλέπεται συναρπαστική.
 
Το χιούμορ δεν λείπει και σε αυτή την ταινία -μάλιστα στα σημεία που απολύτως χρειάζεται- ενώ από τη στιγμή που ουσιαστικά ξεκινά η ιστορία, μέχρι και το τελευταίο λεπτό, μένεις καρφωμένος στη θέση σου.
 
Παρ' όλο που η ταινία διαδραματίζεται στα 90s, δεν έχουμε πολύ έντονο το στοιχείο που να προδίδει την εποχή, εκτός από μια δυο πραγματικά αστείες περιπτώσεις και χιουμοριστικές στιγμές. 
 
H ταινία κλείνει το μάτι σωστά στους μυημένους στο MCU, ωστόσο μπορεί να είναι και η πρώτη ταινία της Μarvel που κάποιος θα θελήσει να παρακολουθήσει και να μπει στο σύμπαν χωρίς κανένα πρόβλημα.
 
Όσο για τις δύο σκηνές μετά το τέλος της ταινίας, δεν θα πούμε κάτι για να μη χαλάσουμε το σασπένς. Αν είσαι Μarvel fan πήγαινε και ετοιμάσου για τα καλύτερα που έρχονται. Αν δεν είσαι πήγαινε και θα γίνεις.