Oh dear lawd…! Πριν αρκετό, αρκετό, καιρό είχε τύχει να κάτσω στο PC του κολλητού μου και να δω πως κατεβάζει το Vampire: The Masquerade - Bloodlines. Αυτόματα, αναμνήσεις από τα πάρα πολύ παλιά (εποχές που πήγαινα δημοτικό δηλαδή), ερχόντουσαν η μία μετά την άλλη. Πρόκειται για ένα θρυλικό παιχνίδι, που αρκετοί θεωρούν πως είναι το καλύτερο RPG παιχνίδι. Σε αυτό δεν πρόκειται να αντιδικήσω για να είμαι ειλικρινής. Μεταξύ άλλων, το Vampire, έκανε τόσα πράγματα καλύτερα από τα αντίστοιχα παιχνίδια και μέχρι σήμερα εξακολουθεί να θεωρείτο “playable”. Μάλιστα, αν τα βάλεις κάτω, θα δεις πως δεν υπάρχουν ουσιαστικά παιχνίδια που να αγγίζουν το συγκεκριμένο setting (vampirism). Όσα το κάνουν, δεν το δικαιώνουν. Προσωπικά, πέρα από όλα τα καλά του παιχνιδιού, αυτό που αγάπησα (όπως ένα μεγάλο ποσοστό ατόμων που έχουν παίξει) είναι η μουσική του. Εξαιτίας του Vampire, γνώρισα μπάντες όπως οι Lacuna Coil, οι Ministry και οι Tiamat (και ας πούμε Massive Attack εξαιτίας αυτού που είχε συμβεί με το main theme). Καθώς εξηγούσα στον κολλητό μου, όλα αυτά, του είχα θίξει πως νιώθω ότι θα έρθει μία ανακοίνωση σχετική με το Vampire. Ακόμα και σήμερα, αρνιόμουν να θεωρήσω πεθαμένο έναν τέτοιο τίτλο. Προφανώς, όλη η συζήτηση ήταν μεταξύ σοβαρού και αστείου που τελικά κατέληξε να είναι ένα όνειρο που γίνεται επιτέλους πραγματικότητα.

Η Paradox Interactive, ανακοίνωσε επίσημα τον ερχομό του Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2. Θα είναι ένα direct sequel και είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει το πρώτο τρίμηνο του 2020. Η περιοχή που θα εκτυλίσσεται, θα είναι το Σιάτλ. Εμείς, θα βρεθούμε σε μία περίοδο εξέγερσης βρικολάκων και θα αποτελέσουμε το έναυσμα για να ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ των φατριών της πόλης.

Όπως διαβάζουμε στο AltTab.gr, ο Brian Mitsoda, Lead Narrative Designer για το Bloodlines 2 «επιστρέφει στο τιμόνι» και δηλώνει:

Όταν η Paradox ανακοίνωσε ότι απέκτησε την World of Darkness IP, αμέσως άρχισα να σκέφτομαι πως θα ήταν να επιστρέψω στο Vampire: The Masquerade. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε τα βασικά θέματα που έκαναν το Bloodlines μοναδικό – ιδιαίτερα τον σκοτεινό τόνο, την ατμόσφαιρα και το χιούμορ του – και πιστεύω ότι οι οπαδοί του πρωτότυπου θα αγαπήσουν αυτό που θα κάνουμε με το Bloodlines 2.

Ενώ ο Ebba Ljungerud, CEO της Paradox, προσθέτει:

Οι φίλοι του πρώτου Bloodlines «διψούσαν» για μια συνέχεια για πάρα πολύ καιρό και αρχίσαμε να ακούμε αυτές τις προτάσεις – ή καλύτερα, απαιτήσεις – μόλις ξεκινήσαμε να δουλεύουμε με το World of Darkness. Όλοι καταλάβαμε τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτή η ευκαιρία, αλλά ήταν απαραίτητο τόσο για εμάς όσο και για την Hardsuit Labs, ότι οποιαδήποτε συνέχιση πρέπει να γίνει σωστά. Ένας πραγματικός διάδοχος που δημιουργείται από τους ανθρώπους που ήξεραν τι έκανε το πρωτότυπο τόσο ξεχωριστό. Κρατώντας αυτό το παιχνίδι ένα μυστικό για τα τελευταία χρόνια ήταν αρκετά το δικό μας Masquerade! Είναι τόσο συναρπαστικό και ανακουφιστικό, που τελικά σας λέμε αυτό που κρατούσαμε μυστικό τόσο καιρό.

Και ο Andy Kipling, CEO της Hardsuit Labs, συμπληρώνει:

Στην Hardsuit Labs είμαστε υπερήφανοι που έχουμε συγκεντρώσει μια ομάδα βετεράνων της βιομηχανίας που έχουν εργαστεί σε τίτλους που κυμαίνονται από αφηγηματικά RPGs έως action-packed shooters. Ξεκινήσαμε να δουλεύουμε στο γήπεδο μας σχεδόν αμέσως αφού ακούσαμε ότι η Paradox είχε αποκτήσει το IP και είμαι ενθουσιασμένος που αναγνώρισε το πάθος και τις ικανότητές μας. Είμαστε έτοιμοι να φέρουμε το Bloodlines 2 στους φίλους μας σε όλο τον κόσμο.

Τα Pre-orders του Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 έχουν ξεκινήσει ήδη μέσω του Paradox Store, Steam, GOG και Epic Games Store στην τιμή των 59,99€. Επιπλέον, πωλείται και η «Blood Moon Edition» η οποία περιλαμβάνει το «Season of the Wolf» Season Pass στην τιμή των 89,99€.

Το Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2020.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 είναι τα εξής:

Γίνετε ο τέλειος βρικόλακας – Βυθιστείτε στον Κόσμο του Σκότους και ζήστε ως βρικόλακας σε μια πόλη γεμάτη ενδιαφέροντες χαρακτήρες που αντιδρούν στις επιλογές σας. Εσείς και οι μοναδικές στο είδους τους ικανότητες σας αποτελείτε ένα όπλο στο ταχύτατο σύστημα μάχης, το οποίο επικεντρώνεται στις μάχες σώμα με σώμα. Η δύναμη σας θα αυξάνει καθώς εξελίσσεστε, αλλά να θυμάστε να σέβεστε το Masquerade και να προστατεύετε τον ανθρωπισμό σας… διαφορετικά θα υπάρξουν συνέπειες.

Βυθιστείτε στην Σκοτεινή Καρδιά του Σιάτλ και αντιμετωπίστε την Ελίτ των Βρικολάκων – Το Σιάτλ εξουσιαζόταν ανέκαθεν από τους βρικόλακες. Κυνηγήστε τα θύματα σας σε τοποθεσίες του Σιάτλ, οι οποίες αναπαρίστανται ευφάνταστα στον Κόσμο του Σκότους. Συναντήστε τους αρχαίους ιδρυτές που είναι παρόντες από την γέννηση της πόλης και το νέο αίμα που διαχειρίζεται τα τεχνολογικά έσοδα και επανακαθορίζει την πόλη. Όλοι έχουν κρυφές ατζέντες – επιλέξτε σωστά τους συμμάχους σας.

Συμμετέχετε σε εύθραυστες συμμαχίες – Επιλέξτε μία παράταξη από τις ανταγωνιστικές φατρίες, κάθε μία από τις οποίες έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και την δική της ιστορία στον πόλεμο για το εμπόριο αίματος στο Σιάτλ. Ο κόσμος θα σας κρίνει από τους φίλους σας, αλλά να θυμάστε πως κανείς δεν μένει με καθαρά χέρια για πολύ καιρό.

Ζήστε την εμπειρία του σεναρίου – Γραμμένο από τον δημιουργό του αρχικού Bloodlines, το Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 δίνει ζωή στις φιλοδοξίες του πρώτου τίτλου και προσφέρει την επιστροφή μερικών χαρακτήρων που αγαπήθηκαν από τους οπαδούς του.

Η NVIDIA GeForce RTX είναι ο επίσημος συνεργάτης γραφικών στο Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 και η Paradox δηλώνει ενθουσιασμένη που θα συνεργαστεί με την NVIDIA για να εφαρμόσει την τεχνολογία real-time ray tracing και NVIDIA DLSS στο παιχνίδι.