Σύμφωνα με μία αναφορά του Deadline, όλα δείχνουν πως το Netflix έχει ξεκινήσει να δουλεύει σε μία ολοκαίνουργια σειρά Resident Evil, σε συνεργασία με την Γερμανική "Constantin Film", η οποία έχει δουλέψει στο παρελθόν τις προηγούμενες Resident Evil ταινίες. Πρόκειται για ένα από τα "originals" του Netflix και "η παραγωγή" ψάχνει showrunner.

Η σειρά πρόκειται να "εξαπλώσει" το σύμπαν του Resident Evil περαιτέρω και να εμβαθύνει στην ιστορία και στην "μυθολογία" εξερευνώντας την νέα τάξη πραγμάτων που έχει εδραιωθεί εξαιτίας του "T-Virus" που έχει εξαπλωθεί, καθώς εξερευνώνται οι μυστήριες κινήσεις της Umbrella Corporation. Η υπόθεση ακολουθεί την βασική αρχή του franchise και των ταινιών, θα περιέχει αρκετή δράση και φυσικά "easter eggs".

Το Resident Evil franchise έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο το 2002 και αποτελείται από έξι ταινίες, όλες παραγωγής της Constantin Film που έχει λάβει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του franchise. Ως τηλεοπτικό franchise, έχει βάλει στα ταμεία 1.2 δισεκατομμύρια δολάρια, όπου αυτό το κάνει το μεγαλύτερο σε έσοδα franchise ταινιών βασισμένο σε κάποιο video game. Πίσω από τις ταινίες ήταν ο Paul W. S. Anderson και πρωταγωνιστούσε η Milla Jovovich. Μετά την ταινία του 2016, Resident Evil: The Final Chapter, η Constantin Film έχει εκφράσει την διάθεση της για ένα reboot του franchise που θα συμπεριλαμβάνει και μία τηλεοπτική σειρά. Τέλος, η Constantin Film έχει προσλάβει (τον περασμένο μήνα) τον Johannes Roberts για να γράψει και να σκηνοθετήσει (ίσως) ένα μελλοντικό Resident Evil που θα είναι η αρχή του εν λόγω reboot, καθώς θα περιλαμβάνει νέο cast.