Υπό ανάπτυξη βρίσκεται η σειρά Batwoman, της οποίας το σενάριο και την παραγωγή έχει αναλάβει η Caroline Dries (The Vampire Diaries) μαζί με τους Greg Berlanti, Sarah Schechter & Geoff Johns, για χάρη του τηλεοπτικού δικτύου CW. Την Kate Kane (Batwoman) θα την υποδεθεί η Ruby Rose, που την έχουμε δει στα Orange is the New Black και John Wick: Chapter 2, και πριν κάνει την εμφάνιση της σε δική της σειρά, θα έχουμε την ευκαιρία να την δούμε στο Elseworlds crossover (το οποίο είναι μια μίξη μεταξύ των The Flash, Supergirl & Arrow).

Τα τελευταία χρόνια, η Batwoman (ή όπως ονομάζεται, Katherine Kane), έχει εξελιχθεί σε μία αρκετά σημαντική χαρακτήρας. Δημιουργήθηκε το 1956 από τος Edmond Hamilton & Sheldon Moldoff και την είδαμε για πρώτη φορά στο "Detective Comics #233" (Ιούλιος του 1956). Όπως φαίνεται, η live-action παρουσίαση της Ruby Rose άρεσε αρκετά στο CW, με αποτέλεσμα να υπάρξει έγκριση για τον πιλότο μιας standalone σειράς. Στην σκηνοθεσία του πιλότου θα βρίσκεται ο David Nutter - έχει αναλάβει αντίστοιχα τους πιλότους των Arrow & The Flash, όπως και αρκετά φοβερά επεισόδια στο Game of Thrones του HBO.

Η έκδοση της Batwoman η οποία θα δούμε, είναι η πιο γνωστή και παρουσιάστηκε το 2006. Η Kate Kane είναι πρώην μαθήτρια στρατιωτικής σχολής και είναι ξαδέρφη του Bruce Wayne (από την μεριά της μητέρας του). Επίσης, η Kate, είναι ένα από τα πρώτα LGBT άτομα στην "οικογένεια των νυχτερίδων".

Όπως αναγράφεται επίσημα η επεξήγηση της σειράς:

Οπλισμένη με πάθος για κοινωνική δικαιοσύνη ενώ λέει πάντα αυτά που σκέφτεται, η Kate Kane, μία λεσβία που είναι άρτια εκπαιδευμένη στις πολεμικές τέχνες του δρόμου, ξεχύνεται στους δρόμους της Gotham ως Batwoman προκειμένου να βοηθήσει στην αποκατάσταση της πόλης από την εγκληματικότητα. Μη βιαστείς όμως να την αποκαλέσεις ήρωα. Σε μία πόλη που αναζητά απελπισμένα έναν σωτήρα, η Kate πρέπει να ξεπεράσει τους δικούς της δαίμονες προτού αποδεχτεί αυτήν την ευθύνη. Βασισμένο στους χαρακτήρες της DC.

Στο παρακάτω βίντεο, μπορείτε να δείτε την εμφάνιση της, από το Elseworlds:

Την Άνοιξη του 2019 θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα για την standalone σειρά, ενώ μέχρι να προβληθεί η σειρά, έχουμε την δυνατότητα να απολαμβάνουμε την Batwoman στο Elseworlds.