Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής έχει ετοιμάσει μέσα στα επόμενα Σαββατοκύριακα αποκριάτικες γιορτές για τους μικρούς Ηρακλειώτες στις γειτονιές της πόλης, προκειμένου να μπουν τα παιδιά –και μαζί τους όλο το Ηράκλειο– σε γιορτινό ρυθμό χαράς και κεφιού και έτσι να… προετοιμάζονται για την κορύφωση των φετινών εκδηλώσεων, τη μεγάλη παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στη λεωφόρο Ηρακλείου.


Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

  • Σάββατο 15 Φεβρουαρίου Πλατεία Αγ. Λουκά στις 16:30 από την ομάδα ΝΕΦΟΥΦΟΥ  «Ψάχνοντας τον Βασιλιά Καρνάβαλο!»
  • Κυριακή 16 Φεβρουαρίου Καναπίτσα (Αγ. Νεκτάριος) στις 10:00 από το Σύλλογο ARTEK, εργαστήρια για παιδιά με θέμα τα αποκριάτικα δρώμενα.
  • Κυριακή 16 Φεβρουαρίου Πλατεία Ρίτσου (Κάτω Ψαλίδι) στις 12:30 από την ομάδα LA STRADA, παιδικό πρόγραμμα με παραδοσιακό γαϊτανάκι, αλευρομουτζουρώματα κ.λ.π.
  • Σάββατο 22 Φεβρουαρίου Κεντρική Πλατεία (ΗΣΑΠ) στις 11:00 από την ομάδα «Επικοινωνία & Θέαμα», αποκριάτικο πάρτι για παιδιά με όλους τους ήρωες του Ντίσνεϊ και στις 18:30 παραδοσιακοί χοροί από Χορευτικούς και Εθνικοτοπικούς Συλλόγους του Ηρακλείου.

Φυσικά, η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του Δήμου είναι ελεύθερη.


Η παρέλαση του Καρναβαλιού: Κυριακή 23 Φεβρουαρίου

Οι φετινές Αποκριές στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής κορυφώνονται με τη μεγάλη παρέλαση του Καρναβαλιού, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου. Εκκίνηση στις 12.00 το μεσημέρι στη διασταύρωση της λεωφόρου Ηρακλείου με την οδό Χελμού, από όπου άρματα και ομάδες καρναβαλιστών θα διασχίσουν την Ηρακλείου για να καταλήξουν στην κεντρική πλατεία της πόλης. Εκεί θα στηθεί ένα ξέφρενο πάρτι με χορό και τραγούδι για όλους, γκρουπ και θεατές, στους ρυθμούς της μουσικής του συγκροτήματος Santa Palabra.

Το Ηρακλειώτικο Καρναβάλι θα παρουσιάσει ο Δημήτρης Ουγγαρέζος.