Το “League of Legends: Greek League” ολοκληρώθηκε με νικήτρια να ανακηρύσσεται η ομάδα των “WLGaming Esports”!

Τα τελευταία δύο (και βάλε) χρόνια έχω σταματήσει να παρακολουθώ την Ελληνική σκηνή των esports. Όπως φαίνεται θα ξεκινήσω να ασχολούμαι πάλι εν όψει μίας πρόσφατης επιτυχίας των WLGaming Esports (Ελληνική ομάδα). Πρακτικά, "...πάμε Ευρώπη!" και δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερος λόγος από το να ξεκινήσεις και εσύ να στηρίζεις την φάση (στην περίπτωση που άνοιξες το άρθρο χωρίς να έχεις ιδέα από esports).


Το επίσημο Ελληνικό πρωτάθλημα του League of Legends, το οποίο διοργανώθηκε από την Fortuna Esports (εταιρία παραγωγής από την Σερβία) παίρνοντας την σκυτάλη από το LGC (προηγούμενη διοργάνωση του παιχνιδιού) και έχοντας την υποστήριξη της RIOT Games, ολοκληρώθηκε. Σε αυτό, 7 ομάδες αγωνίστηκαν μεταξύ τους με στόχο την κατάκτηση της 1ης θέσης για έπαθλο 5.000 ευρώ και την πολυπόθητη πρόκριση στο EU Masters.

Η ομάδα των WLGaming Esports συνεργάστηκε με ένα Ρωσικό organisation, την Future Perfect, δημιουργώντας ένα από τα πιο δυνατά ρόστερ που μπορούν να προσφέρουν τα Βαλκάνια.

Αναφορικά, το ρόστερ αποτελείται από τους:

(Ρόλος - Όνομα)

Top Lane - Delitto
Jungler - Behave/Bearcute
Mid Lane - Von
ADC - Bananitoo/Goose
Support - Labrov

Με τους ρόλους των Coach & Assistant Coach να έχουν αναλάβει οι Ferakton & Sasha, αντίστοιχα.

Έχοντας το αήττητο με 16 νίκες, οι WLG αντιμετωπίσανε, στο τελικό του LGL, τους Greek Regenesis οπού κερδίσανε με σχετική άνεση 3-0 κλειδώνοντας έτσι την 1η θέση και την πρόκριση στο μεγάλο Ευρωπαικό πρωτάθλημα.


Το EU Masters αποτελεί την μεγαλύτερη διοργάνωση στην Ευρώπη, από την RIOT Games. Η μεγαλύτερη κατηγορία που μπορεί να βρεθεί μία ομάδα, είναι το LEC οπού είναι αναγκαία η ύπαρξη μεγάλου budget τόσο για την εξασφάλιση μίας θέσης στην διοργάνωση, όσο και για την διατήρηση της ομάδας στην κατηγορία, με στόχο έπαθλα που ξεπερνούν τις 150.000 ευρώ.

Στο πρωτάθλημα αυτό αγωνίζονται οι πρωταθλήτριες ομάδες από τα τοπικά πρωταθλήματα League of Legends, κάτι αντίστοιχο τους Champions League στο ποδόσφαιρο.

Να σημειωθεί πως οι ομάδες που έχουν αγοράσει slot στο LEC έχουν και ομάδες/ακαδημίες μεγάλου επιπέδου που αγωνίζονται στα τοπικά πρωταθλήματα. Κάποιες από αυτές, όπως Fnatic Academy, Rogue Academy και SK Gaming Academy, προκρίθηκαν στο EU Masters και ίσως είναι οι επόμενοι αντίπαλοι των WLGaming!

Η WLGaming έχει πάρει την πρόκριση στο EU Masters και θα αγωνιστεί κατευθείαν στο Group Stage του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

O Ιδρυτής και Γενικός Διαχειριστής της WLGaming Esports, Ιωάννης Μόλλας δηλώνει:

Σκοπός είναι να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να εκπροσωπήσουμε επάξια την χώρα μας στην Ευρώπη. Το EU Masters είναι ένας άκρως ανταγωνιστικό league οπού θα παίξουν κορυφαίες ομάδες από όλη την Ευρώπη. Έχουμε δείξει κατά την διάρκεια του LGL ότι αξίζαμε την 1η θέση και πως είμαστε έτοιμοι για τους Ευρωπαϊκούς αγώνες.

Εγώ με την σειρά μου εύχομαι να καταφέρουν να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν και όσα σχεδιάζουν να τους βγουν στην πράξη. Ήδη, αυτή η επιτυχία είναι αρκετή ως αφορμή να ξεκινήσει ο οποιοσδήποτε να παρακολουθεί esports και σίγουρα, προσωπικά, θα προσπαθήσω να στηρίξω όσον αφορά τα τεκταινόμενα της πορείας τους και γενικότερα με την όλη φάση της esport σκηνής στην Ελλάδα.

Στην περίπτωση που δεν το κατάλαβες, αυτό είναι (ίσως) ένα μίνι spoiler για πραγματάκια που έρχονται!