Η FIFA αποκάλυψε πως στο δυναμικό της, όσον αφορά τις κινήσεις της προς τα esports, πρόκειται να προστεθεί το FIFA eNations Cup. Το τουρνουά θα λάβει τόπο στις 13 και 14 Απριλίου και θα είναι το ένα από τα τρία events που θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με την EA Sports (FIFA 19 Global Series).

Στο eNations Cup θα συμμετέχουν 16 eFootball ομάδες που θα αποτελούνται από δύο παίκτες που θα αντιπροσωπεύουν τις ομοσπονδίες της FIFA. Για να συσταθούν οι ομάδες, κάθε έθνος έχει την δυνατότητα να τρέξει ένα πρωτάθλημα ώστε να βρεί τους παίκτες που χρειάζεται.

Λόγος για αυτό το τουρνουά, είναι η θέληση της FIFA να παρουσιάσει καινούργια format που σχετίζονται με τις εθνικές ομάδες που οδεύουν στο FIFA eWorld Cup και τον τρόπο κατά τον οποίο φτάνουν σε αυτήν την φάση.

Από την μεριά της EA Sports, αυτό είναι το ένα από τα οκτώ μεγάλα events εκ μέρους του EA Sports FIFA 19 Global Series και θα προσφέρει, εκτός από χρηματικό έπαθλο, πόντους για τον κάθε παίκτη.

Luis Vicente, Chief Digital Transformation & Innovation Officer της FIFA:

Η συμμετοχή σε κάτι τέτοιο είναι ένα αρκετά σημαντικό βήμα για την FIFA και την ανάπτυξη του eΠοδοσφαίρου, σε παγκόσμια κλίμακα. Μετά την επιτυχημένη εκτέλεση άλλων διοργανώσεων, κοιτάμε μπροστά ώστε να εισαχθεί μία πλατφόρμα που θα βοηθάει τα έθνη, αλλά και εμάς. Μεταξύ άλλων, αυτό βοηθάει κυρίως τους παίκτες και τους οπαδούς του eΠοδοσφαίρου.