Είναι λίγες οι φορές που θα δεις κοινό των eSports να ξεσηκώνεται όταν έρχεται στο προσκήνιο μία γυναίκα παίκτρια. Μία από αυτές τις λίγες στιγμές ζήσαμε πρόσφατα μιας και η Chiquita Evans είναι η πρώτη γυναίκα παίκτρια που επιλέχθηκε από την gaming ομάδα των Warriors στο draft του NBA 2K League. Ένα μεγάλο κατόρθωμα τόσο για την ίδια, όσο και για τον ηλεκτρονικό αθλητισμό.

Η επιλογή της είναι ένα σημείο αναφοράς για τον συγκεκριμένο χώρο, που υποφέρει από τα χαμηλά ποσοστά γυναικών. Μάλιστα, εξυπηρετεί ως ένα καλό πρώτο βήμα για την ίδια την διοργάνωση που στην προηγούμενη διαδικασία επιλογής παικτών από ομάδες, ανάμεσα στους 102 παίκτες του draft pool, δεν υπήρχε ούτε μία γυναίκα.

Μιλώντας στο GamesIndustry.biz, η Evans δήλωνε ανέκαθεν εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της. Είχε εικόνα των ικανοτήτων της, εξαιτίας της ώρας που έχει αφιερώσει κάνοντας προπόνηση, όπως επίσης και εξαιτίας της γνώσης που έχει πάνω στο συγκεκριμένο άθλημα μιας και αγαπάει σχεδόν ολόκληρη την ζωή της, το basket ενώ έχει κάνει πέρασμα από σχολικές και πανεπιστημιακές ομάδες. Παρ’ όλα αυτά, ήταν αρκετά αδύναμη σε άλλους τομείς, με αποτέλεσμα να βρίσκεται τις περισσότερες φορές στον πάγκο. Προσπάθησε να βελτιώσει τον εαυτό της, κερδίζοντας υποτροφίες, μέχρι που έχασε την ευκαιρία να ανέλθει στο WNBA εξαιτίας τραυματισμού στο γόνατο. Έτσι κατέληξε να αφιερώνει περισσότερο χρόνο στην ηλεκτρονική ενασχόληση με το NBA και πλέον είναι μία από τις μεγαλύτερες παίκτριες στον κόσμο.

Μπορεί να έχασε μία μεγάλη ευκαιρία αλλά η αγάπη της για το άθλημα και η δυνατότητα να συνεχίσει να ασχολείται με αυτό σε ηλεκτρονική μορφή, ήταν από τους λόγους που συντέλεσαν στο να καταφέρει μία τέτοια επιτυχία.

Μπορείς να διαβάσεις όσα είπε στο GamesIndustry.