Αν και η «κουλτούρα» των Sim Racing παιχνιδιών πηγαίνει αρκετά χρόνια πίσω, η τελευταία 5ετια φαίνεται πως έχει παίξει καταλυτικό ρόλο για την εξέλιξη της συγκεκριμένης κοινότητας. Βέβαια, τίποτα δεν θα ήταν εφικτό αν δεν υπήρχε αυτή η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας που κάνει ολοένα και περισσότερο «ρεαλιστική» την προσομοίωση και προφανώς προσιτή. Η γραμμή μεταξύ πραγματικών αθλημάτων και ηλεκτρονικών αθλημάτων οδεύει προς την εξάλειψη.

Ενώ τα Sim Racing, λοιπόν, μοιάζουν να εξελίσσονται σε κάτι περισσότερο από απλά «παιχνίδια», η Deutsche Motor Sport Bund αποφάσισε πως θα αναγνωρίσει επίσημα τα «Sim Racing» ως νόμιμο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Οι λόγοι, αρκετά προφανείς. Oι επαγγελματίες οδηγοί, όταν δεν τρέχουν στην πίστα εκπαιδεύονται σε προσομοιωτές που πλέον δεν διαφέρουν ιδιαίτερα από αυτούς που χρησιμοποιούνται στα Sim Racing.

Στην αντίστοιχη press του DMSB, το κυβερνητικό σώμα αποδέχεται πως υπάρχει αρκετά μικρή διαφορά όσον αφορά την πραγματική μηχανοκίνητη άθληση, σε σχέση με την ηλεκτρονική (βέβαια με ορισμένες εξαιρέσεις). Έχουμε δει άλλωστε αρκετούς του χώρου να συμφωνούν. Ο Lando Norris, για παράδειγμα, θα αναλάβει το τιμόνι της F1 McLaren για την επόμενη season. Έχει δηλώσει πως κατά την πορεία του για την κατηγορία F1, τα eSports ήταν που τον βοήθησαν να βελτιώσειτις οδηγικές του ικανότητες. Επίσης βλέπουμε πως σε διάφορες κατηγορίες μηχανοκίνητου αθλητισμού, οι επαγγελματικές ομάδες έχουν εξαπλωθεί και στα ηλεκτρονικά αθλήματα.

Η εν λόγο ανακοίνωση-αναγνώριση έρχεται και δένει με την παρουσίαση ενός eSport σώματος που στοχεύει στο να θέσει τους απαραίτητους κανονισμούςπροκειμένου να είναι λειτουργικό όλο αυτό. Να υπάρξει δηλαδή ένας θεσμός που θα μπορεί να διαχωρίσει και να προστατέψει τους επαγγελματίες Sim Racing οδηγούς.