Η HP, τον Ιανουάριο του 2018, είχε ανακαλέσει περίπου 50.000 μπαταρίες από laptop εξαιτίας κινδύνου φωτιάς. Από ότι φαίνεται, η HP ανακάλυψε ακόμα περισσότερα (80.000) laptop που περιέχουν ελαττωματικές μπαταρίες όπου κινδυνεύουν να αρπάξουν φωτιά. Έτσι, το σύνολο των ελαττωματικών κομματιών ανέρχεται στις 128.500 μπαταρίες.

Η ειδοποίηση στάλθηκε από την “Aμερικανική Επιτροπή Προστασίας του Καταναλωτή (CPSC)”. Το γεγονός είχε γνωστοποιηθεί από τον Ιανουάριο του 2019, αλλά πέρασε απαρατήρητο. Μετά την περσινή ανάκληση μπαταριών, η HP έλαβε νέες αναφορές για υπερθέρμανση μπαταριών, σε βαθμό λιωσίματος. Μάλιστα, σε μία εξ αυτών, υπήρξε και τραυματισμός ενώ σε δύο άλλες περιπτώσεις καταστράφηκαν αντικείμενα κόστους 1.100 δολαρίων.

Όπως δηλώνει η CPSC, οι εν λόγω μπαταρίες είτε πουλήθηκαν χωριστά, είτε αποτελούσαν μέρος ορισμένων μοντέλων της HP. Τα μοντέλα τα οποία φαίνεται πως χρησιμοποιούν ελαττωματικές μπαταρίες είναι: HP ProBook (64x G2 και G3 series, 65x G2 και G3 series, 4xx G4 series), HPx360 (310 G2), HP Pavilion x360 11inch Notebook PC, HP 11 Notebook PC, HP ZBook (17 G3, και Studio G3) mobile workstations.

Εκτός από τα προαναφερθέντα, στα μοντέλα που ακολουθούν στην συνέχεια, υπάρχει περίπτωση να έχει χρησιμοποιηθεί ελατωματική μπαταρία ως αντικατάσταση της αρχικής: HP ZBook Studio G4 mobile workstation, HP ProBook 4xx G5 series, HP ENVY 15, HP Mobile Thin Clients (mt21, mt22, and mt31).

Στο ακόλουθο site που έχει σηκώσει η HP, οι κάτοχοι HP μοντέλων που αναφέρονται παραπάνω, μπορούν να κατεβάσουν ένα εργαλείο πιστοποίησης μπαταρίας για να βεβαιωθούν πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Στην περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα, η HP έχει πιστοποιήσει συγκεκριμένους συνεργάτες της ώστε να προβούν σε μία δωρεάν αντικατάσταση.