Η κατάσταση στην Sierra Leone έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Ο βιασμός και η σεξουαλική βία επικρατούν σε τέτοιο βαθμό που, όπως αναφέρει το CBS News, ο πρόεδρος Julius Maada Bio αναγκάστηκε να κηρύξει εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Δυστυχώς, ο λόγος που ώθησε τον Julius Maada Bio σε αυτήν την κίνηση, σχετίζεται με μία πρόσφατη φρικαλεότητα... τον βιασμό ενός πεντάχρονου κοριτσιού από τον θείο της. Το μικρό κορίτσι υπέστη σοβαρά ψυχολογικά και σωματικά τραύματα. Η γιαγιά της δήλωσε πως η μικρούλα μπορεί να μην ξανά περπατήσει.

Μετά από αυτό το συμβάν, ο Julius Maada Bio έδωσε σαφείς οδηγίες στις κυβερνητικές κλινικές και νοσοκομεία ώστε να παρέχουν δωρεάν ιατρική περίθαλψη σε κάθε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής βίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, κάθε μήνα, οι υποθέσεις που σχετίζονται με βιασμούς και σεξουαλική βία πάνω σε γυναίκες, κοριτσάκια και μωρά, ξεπερνούν τις μερικές χιλιάδες ενώ περίπου το 70% των θυμάτων είναι μικρότερα από 15 χρονών. Το προηγούμενο έτος, υπήρξαν τουλάχιστον 8.000 υποθέσεις που είχαν αναφερθεί, 4.000 περισσότερες από πρόπερσι. Μάλιστα, σε προσπάθεια να καταπολεμηθεί αυτή η κατάσταση, δημιουργήθηκε νέα αστυνομική δύναμη που θα αναλαμβάνει μόνο τέτοιες υποθέσεις.