Μια αυγουστιάτικη Δευτέρα ήταν γραφτό να μάθουμε ότι οι Baroness θα επισκεφθούν την Ελλάδα για πρώτη φορά! Ναι, είναι αλήθεια πως ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα του σκληρού ήχου της εποχής μας, θα κάνουν μια στάση στη χώρα μας! Πάρτε χαρτί και γράψτε στα τεφτέρια σας πως το Σάββατο 19 Οκτωβρίου οι John Baizley (vocals/guitar), Gina Gleason (guitar), Nick Jost (bass) και Sebastian Thomson (drums) θα ανέβουν στη σκηνή του Gagarin 205, για να αποδείξουν πόσα απίδια πιάνει το post-rock, space rock, prog rock, psychedelic rock τους.


Δεν έχει σημασία άλλωστε, όπως έγραψε το Pitchfork για τον τελευταίο δίσκο τους Gold and Grey, πώς θα πούμε τη μουσική τους, αλλά ότι κυκλοφόρησε, είναι εδώ, είναι Baroness, επομένως μας κάνει και με το παραπάνω. Δημιουργήθηκαν το 2005 και φέρνουν μαζί τους την αίγλη 5 δίσκων, ο ένας πιο αποστομωτικός καλλιτεχνικά από τον άλλον. Αρχής γενομένης από τον Red που είδε το φως το 2007, όλοι μας γίναμε κοινωνοί του ηχοχρώματος και του φωτός που εξέπεμπαν οι Baroness!

Βαδίζοντας με το ένα πόδι στα ηχοτόπια των Isis και με το άλλο στην κληρονομιά των Tool, ήπιαν νερό από την ευλογημένη πηγή των Neurosis, παρουσιάζοντας στους δύο πρώτους δίσκους Red και Blue ένα πιο τραχύ δείγμα του μετέπειτα magnum opus της μπάντας, Yellow & Green. Κάθε νότα και κάθε πινελιά του σαγονοπεσιματικού artwork του John Baizley είναι μέρος του ταξιδιού των Baroness στο χρόνο.

Δίνοντας μοναδικές εμφανίσεις επί σκηνής, κατάφεραν τον μουσικό πλανήτη να υποκλιθεί μπροστά τους, ενώ το Purple του 2015 ετοίμασε το έδαφος για το φετινό Gold & Grey που βάζει ισχυρή υποψηφιότητα για δίσκος της χρονιάς.

Αποθεωτικές κριτικές, εξώφυλλα στα σημαντικότερα μουσικά περιοδικά του πλανήτη: KerrangVisionsRevolver και Decibel και μια περιοδεία μαζί με τους Volbeat, ήρθε σαν επιστέγασμα των προσπαθειών του γκρουπ!


Για πρώτη φορά λοιπόν, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, θα απολαύσουμε στο Gagarin 205, τους Baroness!
Αυτή είναι η άχαστη συναυλία της χρονιάς!


www.yourbaroness.com
www.facebook.com/yourbaroness
www.twitter.com/yourbaroness
www.youtube.com/baronessmusic
www.instagram.com/yourbaroness


Πληροφορίες

Doors Open @19:00
Breath After Coma @20:45-21:30 
Baroness @22:00
 
Τιμές εισιτηρίων
Προπώληση: 34€
Ταμείο: 38€

Σημεία προπώλησης
www.highpriority.gr
www.ticketmaster.gr
Τηλεφωνικό Kέντρο Ticketmaster 210 893 8111 
Δίκτυο καταστημάτων Public
Για αγορές μέσω internet & Public υπάρχει επιβάρυνση 10% στην τιμή του εισιτηρίου

Φυσικό σημείο προπώλησης
Reload Stores

Ακαδημίας 81, Αθήνα
Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 09:30-21:00
Σάββατο 10:00-20:00