Το «Never-Ending Man: Hayao Miyazaki» είναι μία μικρή ωδή στην προσπάθεια του Miyazaki να μεταβεί στο ψηφιακό animation, δημιουργώντας μία ταινία μικρού μήκους. Το ντοκιμαντέρ καλύπτει ένα διάστημα δύο χρόνων,απεικονίζοντας τον Miyazaki από μία διαφορετική προοπτική. Κατά την δημιουργία της ταινίας βλέπουμε τα συναισθήματα που καταλύουν τον Miyazaki, την διασκέδαση, το πάθος, την σύγχυση… καθώς και όλα τα ενδιάμεσα στάδια που υπάρχουν μεταξύ αρχής (της δημιουργίας) και τέλους.

Eric Beckman, GKids CEO:

«Είχαμε την ευκαιρία να γίνουμε μάρτυρες του παιδικού ενθουσιασμού ενός θρύλου, κατά την προσπάθεια του να φτιάξει κάτι ζωτικό αναγνωρίζοντας πως ίσως είναι η τελευταία του δουλειά.»

Ο Hayao Miyazaki, ένας εκ των δημιουργών του επικού Studio Ghibli και που για τον οποίο μιλήσαμε πρόσφατα, είχε αποσυρθεί από το 2013. Επειδή όμως «θέλει η … να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει», αντί να κάνει ότι κάνει ένας μέσος συνταξιούχος Ασιάτης προτίμησε να «κουμπώσει» σε μία ομάδα CGI animatorsπροκειμένου να διευρύνει τις ικανότητες του. Όντας δάσκαλος του hand-drawn animation, δε θα μπορούσε να αγνοήσει όλα αυτά τα ψηφιακά εργαλεία που ορίζουν την «νέα εποχή», στον κόσμο της δημιουργίας.

Το Never-Ending Man: Hayao Miyazaki θα κυκλοφορήσει από την GKids, τον χειμώνα.