Το La Casa De Papel ήρθε στην άνευρη κινηματογραφική μας πραγματικότητα και έκανε όλο τον κόσμο να μιλά για αυτό.

Ναι είχε σεναριακά κενά κι ευκολίες, αλλά δε μας ένοιαξε γιατί η αλήθεια είναι πως το κατα-διασκεδάσαμε. Το Netflix που αγόρασε την σειρά από το τηλεοπτικό ισπανικό δίκτυο Antena 3, ανέθεσε στους δημιουργούς την δημιουργία ενός τρίτου κύκλου και πιθανότατα αυτό να είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη του δικτύου.

Η ιστορία

Αν ήσουν σε κώμα τον τελευταίο χρόνο ή σε κάποιο ταξίδι για δουλειές στην άλλη άκρη του κόσμου και δεν ξέρεις τι αφορά αυτή η σειρά, να σου πω ότι έχει να κάνει με την ομηρία/ληστεία ενός νομισματοκοπείου, από μια ομάδα με τέλειο σχέδιο. Ή μήπως όχι και τόσο τέλειο;

Το πρόβλημα του 3ου κύκλου   

Ο δημιουργός της σειράς Alex Pina, ήθελε να την ολοκληρώσει στους δύο κύκλους, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα κι από το φινάλε που παρακολουθήσαμε στο τέλος του δεύτερου κύκλου. Μια συνέχεια τώρα -στην περίπτωση που δεν πρόκειται για prequel- μοιάζει κάπως παρωχημένο.

Άσε που με βάση αυτό το trailer, βλέπουμε χαρακτήρες που δεν θα έπρεπε να 'ναι εκεί.

Η περίπτωση του prequel 

Ακούγεται εδώ και μήνες η φήμη πως o τρίτος κύκλος θα είναι τελικά prequel. Ήρθε λοιπόν η ώρα να κοιταχτούμε στον καθρέφτη και να ομολογήσουμε στον εαυτό μας την αλήθεια: Ελάχιστα μας αφορούν οι συγκεκριμένοι ήρωες και αυτή η αδιαφορία οφείλεται στις σεναριακές ευκολίες που ανέφερα πριν, οι οποίες δεν σε αφήνουν να δεθείς με τους χαρακτήρες.

Ότι κι αν αφορά ο 3ος κύκλος της σειράς (θα τον παρακολουθήσω σίγουρα ακόμα και από περιέργεια) το μόνο σίγουρο είναι πως δεν τον χρειαζόμαστε!