Η απόφαση του LeBron James να εγκαταλείψει τους Cleveland Cavaliers δεν κατέστρεψε μόνο μια ομάδα, αλλά έκανε κακό σε μια ολόκληρη πόλη!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Αγωνιστικά οι Cavs πήραν την κατιούσα, αφού μετά τη φυγή του Irving, είχαν φτιάξει μια ομάδα με ρολίστες που στηρίζονταν αποκλειστικά στις δυνάμεις του James. Μετά τη φυγή του ουσιαστικά κατέρρευσαν, όχι γιατί έχουν τόσο κακό υλικό, αλλά επειδή είχαν μάθει να στηρίζονται αποκλειστικά στον ηγέτη τους. Είναι κοινό μυστικό άλλωστε πως κουμάντο στην ομάδα έκανε ο LeBron, έχοντας ανώτερο ρόλο και από αυτόν του προπονητή! Η πτώση πάντως δεν ήταν μόνο αγωνιστική αλλά και οικονομική, αφού ο μέσος όρος εισιτηρίων στην Quicken Loans Arena έχει μειωθεί δραματικά τη φετινή σεζόν.

Ο LeBron πλέον φοράει τη φανέλα των Los Angeles Lakers και εκτός από την ομάδα, μια ολόκληρη πόλη της πολιτείας του Οχάιο μαραζώνει. Το Κλίβελαντ είχε μάθει άλλωστε να ζει στη σκιά του «Βασιλιά». Αν ρίξει κανείς μια ματιά στα αποτελέσματα μελέτης του «Harvard Kennedy School», θα δει πως παρατηρείται μείωση της τάξης του 13% στους τζίρους των καταστημάτων, σε περίμετρο ενός χιλιομέτρου από το γήπεδο των Cavs. Η ίδια μελέτη αποκαλύπτει άλλωστε πως τις περιόδους που ο LeBron James φόραγε τη φανέλα των Cavaliers, η απασχόληση στις περιοχές κοντά στο γήπεδο ήταν ανεβασμένη κατά 23,5%!

Όπως φαίνεται στη σύγχρονη εποχή, ένας αθλητής ΕΙΝΑΙ ικανός να «κρεμάσει» μια ολόκληρη πόλη…