Η Λέλα μίλησε - αυτοπροσώπως - στην κάμερα του RISE TV για τη σκυλίσια ζωή της.

Υπογράφει η Κάπα. Κάπα.

Το σίγουρο είναι πως η συγκεκριμένη Αλίκη δεν ήρθε από καμία Χώρα των Θαυμάτων. Αντιθέτως, ήρθε από μια χώρα ντροπής, όπου τα σκυλιά, όταν αρρωσταίνουν, εγκαταλείπονται γιατί δεν είναι πια «χρήσιμα» στους ανθρώπους.

Η Αλίκη βρέθηκε από μια φιλοζωική ομάδα της Κεντρικής Ελλάδας, χτυπημένη από την ψώρα και το καλαζάρ, λίγο πριν ο Δήμος την στείλει για ευθανασία, καθώς δεν υπήρχε κανείς για να την φροντίσει. Η ομάδα αυτή την έστειλε στο καταφύγιο του Save A Greek Stray, όπου κτηνίατροι και εθελοντές πείσμωσαν να την επαναφέρουν στην ζωή.

Οπλισμένη με μεγάλη υπομονή και χωρίς να γκρινιάξει στιγμή, δέχτηκε την απαραίτητη θεραπεία και σήμερα είναι μια κούκλα με πλούσιο τρίχωμα, υγιέστατη και χαρούμενη. Είναι περίπου 5 ετών και ως σέτερ (κυνηγόσκυλο, δηλαδή) είναι κροτοφοβική. Παραμένει διστακτική με τους ανθρώπους και χρειάζεται χρόνο για να νιώσει άνετα. Λατρεύει το νερό, τα χάδια και την υπεύθυνη του καταφυγίου, κυρία Ειρήνη Ψαρρού.

Για το πως αναγνωρίζουμε και θεραπεύουμε την ψώρα, μας μίλησε ο κτηνίατρος  Λάζαρος Καρανάσιος. Τη φωνή της στην Αλίκη δάνεισε η ηθοποιός Αγγελική Παρδαλίδου.

Αν θέλετε να υιοθετήσετε την Αλίκη, επικοινωνήστε με το καταφύγιο του SGS στο τηλέφωνο: 2295 035612.

ΔΕΣ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ:

 

Περισσότερες πληροφορίες: www.saveagreekstray.com

Facebook: saveagreekstray

 

Περισσότερα επεισόδια του /OMG!My pet is talking!