Ο Μόντι μίλησε - αυτοπροσώπως - στην κάμερα του RISE TV για τη σκυλίσια ζωή του.

Υπογράφει η Κάπα. Κάπα.

 

Κανείς δεν ξέρει κάτω από ποιες συνθήκες ήρθε στη ζωή ο Μόντι. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι πως δεν ήθελε να ζήσει.

Ο Μόντι βρέθηκε σε έναν σκοτεινό υπόνομο ύδρευσης στον Κάλαμο Αττικής. Είχε κρυφτεί εκεί και δεν ήθελε με τίποτα να βγει στο φως του ήλιου. Παρόλο που διψούσε, πεινούσε, ήταν χτυπημένος, άρρωστος και λυπημένος, η μοναξιά του αγωγού, φαίνεται πως, του έδινε ασφάλεια.

Εκεί, περίμενε να πεθάνει, μέχρι να τον βρουν οι εθελοντές της φιλοζωικής οργάνωσης Save A Greek Stray και να προσπαθήσουν να τον βγάλουν, προκειμένου να σωθεί. Ο Μόντι έφτασε στο καταφύγιο στο τέλος του Αυγούστου του 2016 και για καιρό ήταν πολύ θυμωμένος που ξαναήρθε σε επαφή με ανθρώπους και ζώα. Καθώς γιατρευόταν, άρχισε να βγάζει τρίχωμα. Ήταν κατάμαυρος και όσο φούντωνε, τόσο πιο «αριστοκρατικός» φαινόταν. Άφηνε τον εκπαιδευτή Αλέξανδρος Παράσχη να τον πλησιάζει όλο και περισσότερο.

Ο Μόντι έμαθε να συγκατοικεί με άλλους σκύλους. Έμαθε να βγαίνει που και που στον ήλιο και πάλευε να δεχτεί περισσότερα χάδια, χωρίς φόβο. Πάλευε να μάθει να πηγαίνει βόλτες και να βγάζει λίγο λίγο αυτό το θλιμμένο φίλτρο απ’ το βλέμμα του. Ο Μόντι ήταν πανέμορφος και μαχητής. Κι έμαθε να πιστεύει στον εαυτό του, όπως πίστεψαν σ’ αυτόν εθελοντές, γιατροί και εκπαιδευτές.

Δυστυχώς, κατά τη διάρκεια του μοντάζ αυτού του βίντεο, έφυγε απ’ τη ζωή. Παρόλο που ζούσε με πολλή αγάπη, φροντίδα και ασφάλεια, η ταλαιπωρία που υπέστη η καρδιά του κατά την περασμένη ζωή του και η μεγάλη -τελικά- ηλικία του, δεν τον βοήθησαν να ανακάμψει πλήρως. Μακάρι τα μεγαλύτερης ηλικίας ταλαιπωρημένα ζωάκια να έχουν ένα μέρος ασφάλειας και αγάπης λίγο πριν το τέλος της ζωής τους.

Τη φωνή του στον Μόντι δάνεισε ο ηθοποιός Γιώργος Ψάλτου. Αν θέλετε να υιοθετήσετε έναν σκύλο, επικοινωνήστε με το καταφύγιο του SGS στο τηλέφωνο: 2295 035612.

ΔΕΣ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ:

Περισσότερες πληροφορίες: www.saveagreekstray.com

Facebook: saveagreekstray

 

Περισσότερα επεισόδια του /OMG!My pet is talking!