Τα μπισκότα από τζίντζερ αποτελούν χριστουγεννιάτικο έθιμο της Νέας Υόρκης και η βραβευμένη …αρχιτεκτόνισσα τζιντζερομπισκότων, Μπέατριζ Μίλερ, έκανε το θαύμα της φιλοτεχνώντας στο χέρι μια ρέπλικα της πόλης, η οποία τρώγεται!

Χρειάστηκαν περίπου δύο μήνες, πολλά μπισκότα πιπερόριζας, 91 κιλά μπισκότα τζίντζερ και 27 κιλά γλάσο προκειμένου να χτιστεί αυτό το υπό κλίμακα αντίγραφο με ύψος σχεδόν 2 μέτρων, σε συνεργασία με την εταιρεία λιανικής ειδών κουζίνας και οικιακής επίπλωσης Williams Sonoma και το μεσιτικό γραφείο StreetEasy.

Η μπισκοτένια Νέα Υόρκη εκτίθεται αυτή την περίοδο στο Williams Sonoma Columbus Circle και αναπαριστά τα εμβληματικά Empire State Building, One World Trade Center, Chrysler Building, Woolworth Building και το Άγαλμα της Ελευθερίας.

Ανάμεσα στα κτίρια υπάρχουν πολυκατοικίες, μία μονοκατοικία, μετρό, ταξί, ένα κτίριο υπό οικοδόμηση, σακούλες με σκουπίδια στα πεζοδρόμια, παιδιά που παίζουν στο Central Park, τουρίστες που τραβούν φωτογραφίες, κάποιος που πουλάει χριστουγεννιάτικα δέντρα κι αγιοβασίληδες που βολτάρουν. Οι δρόμοι είναι καλυμμένοι με γλάσο, ώστε να φαίνεται πως έχει χιονίσει κι υπάρχει πατημένο βρώμικο χιόνι στον δρόμο. Επίσης, υπάρχουν δέντρα από αποξηραμένο άνηθο και δεντρολίβανο.

Η Μίλερ δήλωσε πως έχει τελειοποιήσει τις δεξιότητές της κι είναι πολύ περήφανη γι’ αυτό. «Πιστεύω ακράδαντα ότι η βρώσιμη τέχνη πρέπει να είναι ακριβώς αυτό: βρώσιμη», είπε, αλλά ποιος θα μπορούσε να φάει ένα τόσο όμορφο έργο τέχνης σαν κι αυτό, όσο λαχταριστό κι αν μοιάζει;

Δες το σχετικό βίντεο: