Ενώ οι πλατφόρμες streaming δίνουν και παίρνουν με το τσουβάλι και ο αγώνας για το ποια θα επικρατήσει μοιάζει μέρα με την μέρα να εντείνεται, αυτό που επιζητούν οι χρήστες είναι ένα. Ποια υπηρεσία θα τους προσφέρει περισσότερα για το αντίτιμο που καλούνται να πληρώσουν.

Η γνωστή σελίδα - ή βάση δεδομένων όπως μαρτυρά και το όνομα - IMDB μπαίνει στο παιχνίδι του streaming, ακολουθώντας τα χνάρια του YouTube, με μία καινούργια πλατφόρμα streaming που υπόσχεται δωρεάν παρακολούθηση ταινιών. Το "catch" είναι πως δεν πρόκειται για καινούργιες παραγωγές.

Πιο συγκεκριμένα, η Amazon, ανακοίνωσε την εκκίνηση του "Freedive". Το Freedive θα αξιοποιεί την σελίδα του IMDB και θα επιτρέπει το streaming ορισμένων διαλεχτών ταινιών. Φυσικά, αν αναρωτιέστε, θα υπάρχουν διαφημίσεις που θα εξυπηρετούν στο να μπαίνουν λεφτάκια στο ταμείο ώστε να διατηρηθεί ζωντανή η πλατφόρμα. Επίσης, στο Freedive δεν θα υπάρχουν όλες οι διαθέσιμες επιλογές που μπορεί να βρει κανείς στην άλλη πλατφόρμα της Amazon, Amazon Prime. Η λίστα θα απαρτίζεται από παλαιότερες παραγωγές και ταινίες όπως το "The Last Samurai".

Για την ώρα, είναι διαθέσιμο μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.