Το “Scary Stories to Tell in the Dark” είναι μία συλλογή ιστοριών τρόμου, από τον Alvin Schwartz και πρόκειται για ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα βιβλία παιδικής λογοτεχνίας. Το εν λόγω βιβλίο ήταν από τα λίγα που προσπαθούσε κάθε σχολείο να απαγορεύσει και σε αυτό συνέβαλε η εικονογράφηση του Stephen Gammel, ο οποίος συμβάλει στο adaption που πρόκειται να κυκλοφορήσει από τον Guillermo del Toro.

Εν όψει της ταινίας λοιπόν, θα κυκλοφορήσει ένα ντοκιμαντέρ που θα μας παρουσιάζει την λεγεώνα που έχει αφήσει το βιβλίο, το οποίο έχει στοιχειώσει γενιές ολόκληρες.

Όπως καταλαβαίνουμε από το trailer, εκτός από ορισμένους παράγοντες... μιλούν fans, συγγραφείς, ειδική στις τοπικές ιστορίες, καλλιτέχνες και τα συναφή. Προφανώς, ο Alvin Schwartz δεν συμμετέχει μιας και απεβίωσε το 2011, όμως η απουσία του Stephen Gammell (76 χρονών) είναι κάτι το αξιοσημείωτο.

Η αίσθηση που φαίνεται πως θα αφήσει το ντοκιμαντέρ για το “Scary Stories to Tell in the Dark”, τείνει περισσότερο προς ένα “fan tribute” που έγινε από παθιασμένους φίλους των θρίλερ.

Το ντοκιμαντέρ θα εκτελέσει περιορισμένες θεατρικές προβολές από τις 26 Απριλίου (στην Αμερική προφανώς) και στις 7 Μαΐου θα ανέβει ως VOD (Video On Demand). Διαθέσιμο προς όλους (για λοιπά μέσα) θα γίνει στις 16 Ιουλίου.