Ο Jason Momoa - αυτός ο τύπος που όταν σκέφτεσαι τους vikings, τον κάνεις εικόνα στο μυαλό σου χωρίς να το ξέρεις - είναι ο άνθρωπος που ενσαρκώνει τον Aquaman στην ομώνυμη ταινία. Όπως είναι συνηθισμένο να συμβαίνει, ερωτήθηκε σχετικά με τον ρόλο του και κατά πόσο έχει επηρεαστεί από εξωτερικούς παράγοντες για να διαμορφώσει την περσόνα του ήρωα στα πλαίσια της ταινίας Aquaman. Στην απάντηση που έδωσε ακούστηκαν δύο ονόματα τα οποία μας άφησαν έκπληκτους.

Ο Momoa είναι metalhead (έλα, δε το πιστεύω) και σε συνέντευξη που του πήρε το Metal Hammer, ανέφερε πως πριν από κάθε ρόλο, στρέφεται προς την "βαριά μουσική" προκειμένου να βρει την έμπνευση που χρειάζεται.

Ο Aquaman είναι αρκετά metal. Το ξέρω πως κανείς δεν το πιστεύει αλλά είναι όντως metal. Συνηθίζω να χτίζω τις περσόνες γύρω από τραγούδια της metal μουσικής. Για παράδειγμα, ο Conan θεωρούσα πως αντιστοιχεί στους Pantera. Ο Aquaman, θα έλεγα πως έχει επηρεαστεί από το 'Ticks and Leeches' των Tool και το 'Kill 'Em All' των Metallica. Επίσης υπάρχει πολύ Black Sabbath.