Μπορεί ο Donald Trump να έχει ιστορικό στην “κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων” μουσικής όμως ένα πρόσφατο retweet τον φέρνει σε δύσκολη θέση χωρίς να φταίει εν μέρη ο ίδιος. Πρόσφατα, σε μία προσπάθεια να συσχετιστεί με την pop κουλτούρα, φαίνεται πως έκανε retweet ένα “fan made” βίντεο στο οποίο χρησιμοποιήθηκε ένα μουσικό κομμάτι από τις ταινίες Batman, της Warner Brothers. Η Warner δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένη να το αφήσει να περάσει έτσι και σύμφωνα με την “Guardian” κινείται νομικά εναντίον του Trump. Το κομμάτι που χρησιμοποιήθηκε είναι το “Why Do We Fall” του Hans Zimmer, που έντυνε την τριλογία “Dark Knight”.

Δεν άργησε ιδιαίτερα να κατέβει το video από την πλατφόρμα του YouTube. Η Warner έκανε μία δήλωση σχετικά με το γεγονός και στάθηκε κυρίως στο γεγονός πως υπήρξε χρήση πνευματικής ιδιοκτησίας χωρίς να έχει παρθεί άδεια.

Στην προκειμένη ίσως είναι από τις ελάχιστες φορές που όντως δεν φταίει ο ίδιος ή κάποιος από τους συνεργάτες του μιας και το video ήταν φτιαγμένο από έναν υποστηρικτή. Όπως και να έχει η κατάσταση όμως, δεν νομίζω να πάρει μεγαλύτερα έκταση το θέμα μιας και τέτοια video κατακλύζουν το YouTube χωρίς να συγκινείται ιδιαίτερα η Warner.