Ο Λουκάς Σιδεράς, μαζί με τους Βαγγέλη Παπαθανασίου και Ντέμη Ρούσσο, ήταν οι Aphrodite's Child.


Mε αφορμή την έκδοση του βιβλίου The Aphrodite’s Child Story, την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στις 20.30Λουκάς Σιδεράς (ντράμερ και συνιδρυτής των θρυλικών Aphrodite's Child) θα βρεθεί στο Bashment (Πάρου 8, Ηλιούπολη), όπου θα μοιραστεί ιστορίες σχετικά με την μπάντα και τη συγγραφή του βιβλίου, θα συναντηθεί με φίλους, θα απαντήσει σε ερωτήσεις και θα υπογράψει το βιβλίο του.

Είσοδος Ελεύθερη, δεν πραγματοποιούνται κρατήσεις, οπότε συνιστούμε να πάτε από νωρίς. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Ο Λουκάς Σιδεράς γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 5 Δεκεμβρίου του 1944. Άρχισε να παίζει ντραμς επαγγελματικά στα 15 του και αργότερα γνωρίστηκε με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου και τον Ντέμη Ρούσο. Έτσι δημιουργήθηκε το γκρουπ Aphrodite’s Child. To 1967 υπογράφουν συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρεία Mercury-Records στη Γαλλία και κυκλοφορούν δίσκους: Το End of the World που περιέχει το Rain and Tears, το It’s live o' clock και το 666. Οι πωλήσεις τους ξεπέρασαν τα 20 εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο.

Το 1972 ο Λουκάς Σιδεράς κυκλοφορεί τον πρώτο του προσωπικό δίσκο One Day, και το 1974 τον Pax Sprey. Παράλληλα κάνει την παραγωγή στο δίσκο του Ricardo Coccante ALBA, που γίνεται Νο 1 στην Ιταλία το 1975. Το 1997 δημιουργεί το γκρουπ ΥΨΙΛΟΝ με τον Λάκη Βλαβιανό και Δημήτρη Κατακουζινό και κυκλοφορούν το δίσκο Morning Sunrise. Από το 1979 έως το 1987 γίνεται ο παραγωγός της τραγουδίστριας Σίγμα Φαίη, για τρεις δίσκους: Dead Line, You are the drug in my life, και Allien Child. Το 1987 μαζί με την Σίγμα Φαίη και τον Γιάννη Δρόλαπα φτιάχνουν το γκρουπ Ντηζελ (Diesel).

Μετρούν δέκα χρόνια συναυλιών και την κυκλοφορία ενός ομώνυμου δίσκου. Παράλληλα ο Λουκάς Σιδεράς γράφει μουσική για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Το 2005 δημιουργεί το συγκρότημα LOS TRES με τον Σίμο Κοκαβέση, δίνοντας συναυλίες και δουλεύοντας στο στούντιο. Ο πρώτος προσωπικός του δίσκος είναι στα σκαριά και κυκλοφορεί το 2008 με τίτλο Stay with me. Στο άλμπουμ αυτό ο Λουκάς Σιδεράς υπογράφει τη σύνθεση, την ενορχήστρωση καθώς και την παραγωγή. Σήμερα συνεχίζει να είναι ακόμα ενεργός με το σχήμα Lucas Sideras Trio.