Το Black Mirror είναι μια σειρά των άκρων. Μας έχει χαρίσει επεισόδια που μυρίζουν αρρώστια και δυστοπία κι άλλα που ΟΚ ας πούμε ότι δεν κάνουν και το καλύτερο δυνατό άλμα στο σκάμμα της ποιότητας. Ο πέμπτος κύκλος της σειράς, που αποτελείται από 3 επεισόδια / ταινίες διάρκειας μιας ώρας και κάτι έκαστο είναι τρομερά άνισος, κυρίως γιατί βλέποντας το πρώτο επεισόδιο (Striking Vipes) το οποίο είναι και το καλύτερο όλης της σεζόν, κάνεις την απλή σκέψη αν είναι έτσι η πρεμιέρα, τι θα γίνει μετά;

Τίποτα… τα υπόλοιπα δύο επεισόδια είναι φλατ κι αδιάφορα, σαν το γάμο εκείνης της 4ης ξαδέρφης σου που είχες να τη δεις από το 1995 αλλά τώρα πια είναι ολόκληρη κοπέλα κι εσύ κάθεσαι και συζητάς μαζί της για τον καιρό πιστεύοντας ότι κάτι θα αλλάξει και η κουβέντα θα απογειωθεί, ε αυτό ακριβώς συμβαίνει και με την 5η σεζόν του Black Mirror. Δεν είναι κακή αλλά (τουλάχιστον για τα επεισόδια 2 και 3), μπορείς να κάνεις κάτι καλύτερο και να τα δεις όταν βαριέσαι.

Έλα όμως να ρίξουμε και μια ματιά ξεχωριστά σε κάθε επεισόδιο.

Striking Vipes

Aφορά ένα VR παιχνίδι ξύλου, αρά προσωπικά με κέρδισε από την αρχή είναι από εκείνα τα επεισόδια που σου καίνε τον εγκέφαλο και μπαίνοντας στη θέση του πρωταγωνιστή, αναρωτιέσαι τι θα έκανες εσύ και αν ισχυριστείς ότι το δίλημμα είναι εύκολο, μάλλον λες ψέματα.

Smithereens

Ίσως το πιο βαρετό από τα τρία επεισόδια κι ας έχει την υψηλότερη βαθμολογία στο IMDB. Να με συγχωρείτε αλλά εγώ βλέπω την σειρά για το δυστοπικό μέλλον που πραγματεύεται κι όχι γα να χαζέψω ένα τυπικό επεισοδιάκι NCIS με ολίγη από συγκίνηση και προβληματισμό για τα social media (κι ας ήταν εξαιρετικός ο πρωταγωνιστής).    

Rachel, Jack and Ashley Too

Η Miley Cyrus, παίζει μια τραγουδίστρια που είναι είδωλο για τα έφηβα κορίτσια (τι να μας θυμίζει αυτό;) λανσάροντας ακόμη και την δική της AI κούκλα, ωστόσο όταν αποφασίζει να αλλάξει ρεπερτόριο, τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά... Ένα επεισόδιο γεμάτο σεναριακές ευκαιρίες να γίνει τέλειο, τις οποίες όμως δεν εκμεταλλεύτηκε ποτέ. Ήταν αξιοπρεπές, ωστόσο τίποτα το ιδιαίτερο.

Περιμένουμε περισσότερα από την 6η σεζόν, γιατί αν μια σειρά μπορεί να ρισκάρει με βάση τον τρόπο που είναι φτιαγμένη, αυτή είναι ξεκάθαρα το Black Mirror.