Η αλήθεια είναι πως το BoJack Horseman είναι από εκείνες τις σειρές που (στην αρχή τουλάχιστον) δεν τις πιάνει το μάτι σου. Δεν το λες και hidden gem, μιας και τα τελευταία χρόνια ακούγεται όλο και συχνότερα, αλλά πάντως σίγουρα δεν είσαι προετοιμασμένος για αυτό που θα συμβεί όταν την ξεκινάς.

Η ιστορία     

Η ιστορία αφορά τον BoJack Horseman, έναν ξεπεσμένο (πλέον) ηθοποιό/άλογο που είχε παίξει σε ένα sitcom για 9 σεζόν στα 80s. Πλέον ο BoJack έχει γίνει ένας μονόχνοτος, αλκοολικός, αυτοκαταστροφικός τύπος που προσπαθεί να επανέλθει στην επιφάνεια, μετά το τέλμα στο οποίο έχει φτάσει η ζωή του.

Ο κόσμος

Η σειρά είναι animated αλλά μην κάνεις ούτε για μια στιγμή το λάθος να θεωρήσεις πως είναι παιδική, γιατί συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο! Στο φανταστικό της σύμπαν όπου τα ζώα μπορούν να μιλούν, να εργάζονται και να αλληλεπιδρούν κανονικότατα με τους ανθρώπους, η καφρίλα διαδέχεται τον σοβαρό προβληματισμό και την ώριμη σκέψη, με πραγματικά τρελή ταχύτητα.

Η 6η σεζόν

Έχοντας ως δεδομένο πως η σειρά είναι αρκετά «δύσκολη» και «βαριά» κι ο BoJack ο πιο αυτοκαταστροφικός χαρακτήρας που θα δεις τελευταία, η 6η σεζόν καταπιάνεται με την μάχη του απέναντι στον ίδιο του τον εαυτό και την απελπισμένη προσπάθεια να νικήσει τους δαίμονες του, ενώ οι δικοί του άνθρωποι, παλεύουν να λύσουν κι εκείνοι τα δικά τους προβλήματα. Φυσικά η σεζόν έχει τις γνωστές κι αγαπημένες μας καφρίλες κι αστείες στιγμές και για τους «παλιούς» είναι όλα όσα θα πρέπει να 'ναι η τελευταία σεζόν του «αλογάντρα». Αν είναι από τις σειρές που σκέφτεσαι να ξεκινήσεις αλλά κάτι σε κρατάει, να το κάνεις οπωσδήποτε και θα με θυμηθείς. Τα τελευταία επεισόδια της 6ης σεζόν (και της σειράς γενικότερα) θα κυκλοφορήσουν στις 31 Ιανουαρίου, οπότε υπομονή σε όλους μας.