Ναι ξέρω έχουμε να τα πούμε καιρό μέσα από τούτη εδώ την στήλη, αλλά η αιτία είναι απλή. Πλέον τον ελεύθερο μου χρόνο παίζω video games αντί να βλέπω σειρές, οπότε όπως καταλαβαίνεις δε μπορεί να υπάρξει Ο Μίλτος βλέπει, εάν ο Μίλτος δε βλέπει. Ωστόσο αυτήν τη φορά, μιλάμε για το Game Of Thrones διάβολε, μια από τις καλύτερες σειρές των τελευταίων ετών, οπότε όλα τα άλλα περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Ελάτε να συζητήσουμε παρέα όσα είδαμε στην πρεμιέρα του 8ου και τελευταίου κύκλου.

Ελάτε πριν από όλα να πούμε μερικές αλήθειες: Tο πρώτο επεισόδιο ήταν λίγο πολύ εισαγωγικό και βαρετό. Σε σημεία, δύο μόνο σκηνές είχαν ενδιαφέρον και πρωταγωνιστούσε και στις δυο ο Γιάννης ο Χιονιάς.

Στην αρχή του επεισοδίου βλέπουμε την Ντενέρυς με τους δράκους της, το στρατό της και τον Τζον να περνούν από τις πύλες του Winterfell κι εδώ που τα λέμε με έπιασε ένα κάποιο δέος, μιας και πρόκειται όχι μόνο για γεγονός που το περιμέναμε καιρό, αλλά και για μια πολύ καλογυρισμένη σκηνή.

Μετά η Σάνσα πιο πολύ με τα μάτια παρά με τα λόγια, είπε στην Ντάνυ, «Δεν ξέρω τι κάνεις εκεί με τους ευνουχισμένους, εγώ πάντως δεν σε θεωρώ βασίλισσα μου», στην συνέχεια κάνει σκηνή στον Τζον σε φάση «Εμείς σε χρίσαμε βασιλιά κι εσύ πήγες και γονάτισες στα πόδια της ξανθόψειρας;» ενώ η Άρυα από την άλλη δακρύζει και συγκινείται με την επιστροφή του.

Ο Μπράν Σταρκ υπήρχε σε όλο το επεισόδιο με το ύφος του συνταξιούχου παππού που θέλει να κάτσει με την νεολαία και μιας και πλέον έχει τρία μάτια και τα ξέρει όλα, πιάνει τον Σαμ και του λέει τράβα πες στο Τζον ότι το πραγματικό του όνομα είναι Ίγκον Ταγκέριαν. Ο Σαμ ο οποίος μόλις έχει μάθει ότι η Ντάνυ δολοφόνησε τους γονείς και τα αδέρφια του, θεωρεί ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να πάει να τα πει στον Τζον, ο οποίος παρεμπίπτοντος εκείνη τη στιγμή επέστρεφε από δρακοβόλτα και σεξ με την μαμά των δράκων και του τα αποκαλύπτει όλα.

Στο μεταξύ, η Σέρσει έκανε σεξ με τον θείο της Γιάρα και κάπως έτσι επισημοποίησαν πέρα από κάθε αμφιβολία την συμμαχία τους.

Αυτό λοιπόν ήταν το πρώτο επεισόδιο του Game Of Thrones με λίγα λόγια. Την επόμενη εβδομάδα, θα είμαστε ξανά εδώ κι αυτό είναι υπόσχεση!