Η Jessica Jones είναι η δεύτερη αγαπημένη μου Μαρβελοσειρά του Netflix, αν και για να πω την αλήθεια είναι σκάλες πίσω από τον Daredevil, την τηλεοπτική μεταφορά του οποίου θεωρώ ότι καλύτερο και ποιοτικότερο στις σειρές με υπερήρωες. Ας μην ξεφεύγουμε όμως, εδώ μιλάμε για την αγαπημένη Τζες η οποία έχει στο ενεργητικό της μια εξαιρετική 1η σεζόν (κυρίως λόγω David Tennant) και μια σαφώς υποδεέστερη 2η, έρχεται στην αρένα του Netflix για 3η και ίσως τελευταία φορά; Τα κατάφερε;

Η 3η σεζόν ξεκινάει εξαιρετικά αργά, με σχεδόν μηδενική εξέλιξη στα πρώτα 3-4 επεισόδια, με τους ήρωες να προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους μετά τα όσα συνέβησαν στο φινάλε του δεύτερου κύκλου, όμως σιγά-σιγά παίρνει μορφή με νέα πρόσωπα να εμφανίζονται. Βοηθά πολύ το γεγονός ότι το Netflix δίνει όλα τα επεισόδια της σεζόν μαζί και δεν προλαβαίνεις να ξενερώσεις περιμένοντας.

Η ιστορία αυτήν τη φορά μου θύμισε πάρα πολύ την 4η σεζόν του (λατρεμένου και πολυαγαπημένου μου) Dexter, με τον βασικό κακό να μην σου γεμίζει καθόλου το μάτι και στη συνέχεια να εξελίσσεται σε τεράστια απειλή, που μοιραία στο τέλος αλλάζει τις ζωές όλων. Είχε ανατροπές, θανάτους και κάμποσα σκαμπανεβάσματα για τους ήρωες και κατ' επέκταση για τον ίδιο τον θεατή.

Ομολογώ ότι μετά το μικρό ξενέρωμα που έφαγα με τον δεύτερο κύκλο, ο τρίτος με ζέστανε πολύ, για μια συνέχεια που ακόμη δεν ξέρουμε αν και υπό ποιες συνθήκες θα συμβεί. Η αλήθεια είναι πως η σειρά όπως είναι τώρα μπορεί σίγουρα να συνεχιστεί, αλλά ακόμη κι αν αυτό δεν συμβεί, η γεύση που μου άφησε το φινάλε δεν είναι τόσο κακή ώστε να απαιτείται συνέχεια.

Αν σου αρέσει η σειρά, γενικά ο τρίτος κύκλος θα σε αποζημιώσει (αρκεί να κάνεις λίγο υπομονή στην αρχή).