Αν είναι να δεις μόνο μια ταινία για το υπόλοιπο του 2019, ας είναι αυτή!


Είναι ίσως η πιο πολυαναμενόμενη κομιξοταινία των τελευταίων μηνών κι όχι άδικα, αφού με τον ταλαντούχο κύριο Phoenix στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ξέρεις ότι θα πας να δεις κάτι που ποιοτικά θα κυμαίνεται από ένα επίπεδο και πάνω. Αντεπεξήλθε τελικά στο hype;

Πριν απαντήσουμε σε αυτήν την ερώτηση, ας ξεκαθαρίσουμε τα εξής:

Δεν είναι κομιξοταινία

Δεν έχει καμία σχέση με υπερηρωικό σινεμά και είναι κρίμα που υπάρχουν άνθρωποι που μπαίνουν στην διαδικασία να μιλήσουν για Dark Knight, δράση Marvel κλπ. Αυτοί που τα γράφουν αυτά είτε δεν είδαν την ταινία ποτέ ή δεν κατάλαβαν τι έβλεπαν. Άλλο το σινεμά και οι ταινίες που κάνει (άριστα) η Marvel κι άλλο αυτό.

Η ταινία είναι βαθιά πολιτική και κοινωνική και καλό είναι να το έχεις στο μυαλό σου πριν μπεις στον κινηματογράφο.

Ο Joaquin Phoenix παραδίδει μια ερμηνεία μεστή, ανατριχιαστική και ολοκληρωμένη, που θα σου μείνει στο κεφάλι για καιρό.

Είναι ο καλύτερος Joker που είδαμε ως σήμερα; Ω NAI και όχι μόνο αυτό, αλλά στα δικά μου μάτια είναι ο καλύτερος Joker που θα δούμε ποτέ! Δεν νομίζω να καταφέρει άλλος να αποδώσει την αποδόμηση και την κάθοδο του χαρακτήρα στην παράνοια με τέτοιο τρόπο. Δεν είδα τoν Phoenix να παίζει τον Joker, είδα τον Phoenix είναι ο Joker!

Η σύνδεση με όλη την μυθολογία του Batman υπάρχει, αλλά δεν είναι δεσμευτική ούτε αποτρέπει κάποιον που δεν τη γνωρίζει προκειμένου να δει την ταινία. Είμαι λίγο φειδωλός απλώς γιατί αλήθεια δεν θέλω να σου αποκαλύψω τίποτα, πρέπει να πας και να το δεις κι ακόμη κι αν το πολιτικό μήνυμα της ταινίας σε βάλει σε σκέψεις, όπως συνέβη με εμένα, ναι αξίζει να προβληματιστείς!