Η αλήθεια είναι πως κάνεις μας δεν θεωρούσε απαραίτητη μια τρίτη σεζόν Casa De Papel. Η σειρά ολοκληρώθηκε άριστα με τον δεύτερο κύκλο, τι παραπάνω να δούμε;

Το Netflix ωστόσο αποφάσισε ότι ένας τρίτος κύκλος επεισοδίων, ήταν αυτό που χρειαζόμαστε κι αλήθεια το αποτέλεσμα δικαίωσε το δίκτυο με το παραπάνω! Την γνώμη μου για την σειρά την είπα και σε προηγούμενο κείμενο (δες εδώ) κι ακριβώς γι' αυτό ξεκίνησα με πολύ συγκεκριμένες προσδοκίες και να σου πω κάτι; Το καταδιασκέδασα!

Όλα ξεκινούν με μια απόφαση της Τόκιο κι ένα λάθος του Ρίο που θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις και θα φέρει και πάλι κοντά όλη την ομάδα για μια ληστεία ακόμη μεγαλύτερη από την προηγούμενη. Για να καταλάβεις πόσο πολύ μου άρεσε αυτός ο κύκλος, αρκεί να σου πω ότι τον παρακολούθησα μονορούφι από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ναι οι τρύπες και οι απίθανες συμπτώσεις είναι και πάλι εκεί κι αυτό είναι το ένα γεγονός. Το άλλο γεγονός είναι ότι σε επεισόδια που κρατάνε 45 και 50 λεπτά, θα νιώσεις ότι έχει περάσει μόλις ένα τέταρτο που παρακολουθείς και ξαφνικά θα βλέπεις τίτλους τέλους. Η δράση είναι καταιγιστική και μέχρι το 5ο επεισόδιο (το οποίο κάνει μια μικρή κοιλιά, ευτυχώς από το 6ο και μετά η δράση επανέρχεται) θα βρεις τον εαυτό σου να κρατά την ανάσα του παραπάνω από μια φορά.

Οι αχώνευτοι χαρακτήρες είναι και πάλι εκεί –χωρίς να έχει σημασία ποιον θεωρείς εσύ αχώνευτο μιας και όλοι μα όλοι οι ήρωες των δυο προηγούμενων κύκλων κάνουν κι από ένα πέρασμα- αλλά δε θα προλάβουν να σε νευριάσουν πολύ, μιας και τα γεγονότα τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Κεφάλαιο Berlin: Εδώ είναι το σημείο που θέλω να συγχαρώ τους σεναριογράφους. O Berlin υπάρχει στη σεζόν έτσι όπως πρέπει κι ο απογαλακτισμός από αυτόν γίνεται σωστά προκειμένου να οδηγηθούμε στην συνέχεια της ιστορίας.

Στην ερώτηση αν αξίζει ο τρίτος κύκλος, η απάντηση μου είναι ΝΑΙ, αρκεί να μην ξεχάσεις ποτέ ποια σειρά βλέπεις και τι απαιτήσεις έχεις από αυτήν.