Τώρα με την καραντίνα, αν κάτι έχουμε άπλετο στην καθημερινότητά μας είναι... χρόνος! Κάπως έτσι λοιπόν το Σάββατο το βράδυ, οπλισμένος με πολλή υπομονή και το καλό μου γούστο (πέρασε έξω εσύ που γελάς, σε βλέπω) αποφάσισα να εξερευνήσω τις ταινίες του Netflix και από όλες όσες είδα μπροστά μου, επέλεξα το Marriage Story.

Στην ταινία παίζουν ο Kylo Ren και η Scarlett Johansson κι αν έπρεπε να τη χαρακτηρίσουμε κάπως, θα λέγαμε ότι είναι το Κράμερ εναντίον Κράμερ του 2020. Μιλάω πάντα για την υπόθεση της ταινίας και όχι τόσο για την αξία της στο χρόνο, αυτό μένει να το δούμε.

Εκείνος είναι σκηνοθέτης, εκείνη ηθοποιός, ανεβάζουν μαζί παραστάσεις στο θέατρο και έχουν μία κοινή ζωή και ένα γιο. Μέχρι το σημείο που εκείνη ανακαλύπτει ότι ο γάμος αυτός την κρατάει πίσω από το να κάνει πραγματικότητα τα όνειρά της και ότι ποτέ δεν είναι ο εαυτός της μέσα στη σχέση. Από εκεί και ύστερα ξεκινάει μία διαμάχη: χωρισμοί, δικηγόροι, κλάματα που θα μείνει βρε γυναίκα το παιδί κλπ.

Αρκετά ενδιαφέρουσα ταινία και αρκετά ενδιαφέρον και ο Adam Driver χωρίς φωτόσπαθο! Δεν έχω προσωπική εμπειρία από χωρισμούς οικογενειών με παιδιά, αλλά η απεικόνιση που είδα μου φάνηκε αρκετά ρεαλιστική για το πως πάνω-κάτω γίνονται τα πράγματα. Η μεγάλη σκηνή του καβγά του ζευγαριού προς το τέλος της ταινίας, ήταν όσο και όπως έπρεπε φτιαγμένη.

Γενικά, ίσως παρατηρήσεις (ειδικά εάν έχεις διαβάσει και προηγούμενα Ο Μίλτος βλέπει) ότι δεν μιλάω και με τόσο ενθουσιασμό αυτήν τη φορά. Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους: πρώτον δεν θεωρώ την Ιστορία Γάμου κάτι ιδιαίτερο. Δεν είχε καμία σκηνοθετική τσαχπινιά πού να χτυπήσει στο μάτι του μέσου θεατή, όπως εγώ, το σενάριο δεν ήταν καμιά εξαιρετικά έξυπνη ιδέα, αλλά από την άλλη δεν είχε και κανένα ιδιαίτερο ελάττωμα.

Είναι καθαρά γυναικεία ταινία, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για τον καθένα και παρότι κάποια κοπέλα εκεί έξω μου είπε "ετοιμάσου να κλάψεις στο τέλος" κάτι τέτοιο δε συνέβη στην πραγματικότητα ποτέ.

Τελικά ρε Μίλτο να τη δω ή όχι;

Ναι! Αν μιλούσαμε για κινηματογράφο θα σου έλεγα μόνο σε θερινό και με μειωμένο εισιτήριο, αλλά εφόσον υπάρχει στο Netflix, άσχημα δε θα περάσεις. Ειδικά αν δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις. Υπόσχομαι να συνεχίσω το σκάψιμο και να ανανεώσω το ραντεβού μας σύντομα με νέα ταινία η σειρά.