Μέχρι τότε πάντως έχουμε κάμποσο καιρό μπροστά μας για να τα συζητάμε, οπότε ας ρίξουμε μια ματιά σε όσα συνέβησαν στην πρεμιέρα του 9ου κύκλου. Η αρχή του επεισοδίου βρίσκει την ομάδα να «εισβάλει» σε ένα κτήριο με ζόμπια και να αποκτά μια άμαξα που θα βοηθήσει σε μελλοντικές μετακινήσεις (τα καύσιμα πλέον έχουν μειωθεί αισθητά, οπότε ξεχάστε τα αυτοκίνητα των προηγούμενων κύκλων).

Φυσικά τα πράγματα δεν πάνε και πολύ καλά κι ένα από τα νεότερα μέλη της ομάδας, ο Κεν (τον οποίο δε θυμάμαι να έχω δει σε προηγούμενο κύκλο), πεθαίνει. Πολύ κρίμα πράγματι κι ας τον ήξερα μόλις 17 λεπτά, τι να κάνεις; Η ζωή έχει αδικίες.

Ο βασιλιάς της καρδιάς μας από την άλλη, ο πάντα στυλάτος Ιεζεκιελ -ο οποίος παρεμπίπτοντος επίσης κινδύνεψε αλλά σώθηκε με έναν εντελώς Indiana Jones τρόπο- ξεμοναχιάζει την Κάρολ και της αρχίζει τη γνωστή καραμέλα «τώρα που κινδύνεψα κατάλαβα πόσο σε αγαπώ, παντρέψου με». Εκείνη του απάντησε με ύφος «τι είναι αυτά που λες, δεν είμαι εγώ για αγάπες, ούτε για παντρειές» και του έκοψε την φόρα.

Λίγο μετά ο Ντάρυλ λέει στον Ρικ ότι δεν θέλει άλλο να έχει υπό την αρχηγία του τους πρώην εργάτες του Νίγκαν κι ο Ρικ του απαντά ότι «ΟΚ, ψιλοξενέρωσα αλλά θα το δεχτώ».

Τα προβλήματα αρχίζουν στα σοβαρά για την Μάγκι που ως εκλεγμένη πια αρχηγός του Χίλτοπ, πρέπει  να μιλήσει στους γονείς του Κεν για το θάνατο του παιδιού τους. Εκείνοι χωρίς πολλά πολλά, τις λένε ότι δεν ψήνονται ιδιαίτερα να την συγχωρέσουν και την διώχνουν. Ταυτόχρονα, ο αγαπημένος μας Γκρέγκ -σε συνεννόηση με τους χαροκαμένους γονείς- αποφασίζουν να κάμουν την Μάγκι -την οποία θεωρούν ακατάλληλη για αρχηγό- να πληρώσει για το κακό που βρήκε το παιδί τους και της στήνουν παγίδα μπροστά στον τάφο του Γκλέν, στον οποίο την έχει παρασύρει με τέχνασμα προηγουμένως ο Γκρέγκορι την ώρα της μεταμεσονύχτιας βόλτας με το μωρό της. Τελικά η Μάγκι τακτοποιεί καταλλήλως τον πατέρα του Κεν που της επιτέθηκε και λέει στον Γκρεγκ πως ξέρει πολύ καλά ότι αυτός ήταν το έστησε όλο αυτό.

Ο Ρικ από την άλλη απολαμβάνει το σεβασμό όλων, μιας κι εκείνος είναι που τερμάτισε τον πόλεμο με τον Νίγκαν και τους άντρες του. Ταυτόχρονα ζητά από την Μάγκι να συνεχίσει να τον προμηθεύει με πράγματα, ωστόσο εκείνη του απαντά ότι πλέον δεν μπορεί να του δίνει αιωνίως πράγματα χωρίς αντάλλαγμα.

Το επεισόδιο ολοκληρώνεται με την Μάγκι να εκτελεί τον Γκρεγκ παρουσία όλων των κατοίκων του Χίλτοπ, σαν τιμωρία για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον της, προειδοποιώντας ωστόσο όλους ότι αυτή η κίνηση δεν θα ξεκινήσει κάτι άσχημο και ήταν απλά ένα μεμονωμένο περιστατικό κι όσο την πιστέψαμε εμείς, άλλο τόσο την πίστεψαν κι εκείνοι.

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα, μείνετε όμορφοι.